Nimeni nu e de neînlocuit..urmele de paşi averea ei

Când se termină ceea ce trebuie să se termine?  Adică fitilul lumânării se termină şi stinge flacăra ce luminează noaptea unui scriitor, lăsându-l într-o negură de neputinţă fizică…. apa dintr-o ploaie se termină şi lasă pământul însetat…. ziua de azi se termină şi ne lasă un gust din ţărâna zilei de ieri… iubirea se termină şi devine respect sau ţigăneală… un surâs se termină şi mai rămân doar riduri frumoase…  plânsul se termină atunci când se iveşte  curcubeul sau când te învăluie negura… totul se termină, sau aproape totul, aşa că nu îţi face griji… nimeni nu e de neînlocuit…. nici chiar eu, nici chiar tu, nici chiar imensa lume…. nu îţi face griji, clipeşte doar şi timpul va fi trecut iar tu te vei scălda în libertate…


Nu vreau să ajungi o persoană care colecţionează urme de paşi… colecţionează vibraţii, pictează-ti tabloul lumii tale, cântă cântecul muzei tale… râzi… ţi-am spus de fata care colecţionase urme de paşi…
Daca ar fi existat un negustor care să cumpere urme de paşi, ea, ar fi fost bogată…căci avea mii. Trecuseră mii de persoane prin viaţa ei şi toate, după ce zăboviseră un ceas, o lună, un an, au plecat şi nu au mai privit înapoi….ar fi putut să se ducă la uşa lor  şi să le înapoieze urmele de paşi pe care şi le lăsaseră în viaţa ei fără nicio jenă…  dar nu va face asta.. pentru că e prea demnă şi ştie că răul nu se învinge cu rău ci se îneacă  într-o mare de bunătate… nu era sigură că asta este alegerea cea mai bună, nu era sigură că la final nu va sta în mijlocul unui cerc de oameni care râd, iar ea va umple pumn după pumn cu lacrimi grele… dar îşi alungă gândul ăsta de fiecare dată.. îl trimitea în pustiu..” ştii că deşi se credea puternică, nu a avut curajul să plece ca o pasăre spre necunoscut… ci a rămas în loc…. ştii că a implorat…
Frumoasă lună plină te rog, făureşte un trup… un lăcaş pentru un suflet rătăcitor… te rog fă-l pentru mine.. pentru nefericita de mine. Şi luna picură arginţii, picură în mare, şi din spuma mării se naşte trupul… un trup de alge şi scoici albastre, cu ochii din stele de mare şi buze din meduze…. era hidos.. dar fetei nu-i păsa, ea aştepta în fiecare zi să vadă ce suflet îşi va găsi lăcaş în trupul acela.” Ştii sfârşitul… s-a stins aşteptând…. nu te stinge la fel….
Nu te învârti în cercul format de invidioasele clipe, invidioase pe tine că poţi să le domini, trebuie să le modelezi…  rupe lanţul ce te ţine ancorată, suflă norul ce acoperă cerul, fi mai mult decât aş putea  să îmi imaginez eu vreodată, sau tu… străluceşte mai tare ca lumina, fi mai vijelioasă decât furtuna şi mai calmă decât zâmbetul unei bătrânele care îşi vede nepoţii… gustă din toate fructele lumii,chiar şi din cele interzise, doar aşa vei putea să vezi…  Şi dacă forţele cosmice îţi vor fi împotrivă şi dacă toate relele din lume vor unelti împotriva ta.. să ştii că am să te ascult şi am să te ajut mereu, pentru că tu faci parte din clipa mea..

Sursele de stiri din ziua de azi

Mai am momente in care privesc in urma si ma gandesc la cat de mult s-au schmbat lucrurile in utlima suta de ani, unele in bine si altele in rau. In acest articol as vrea sa dau ca exemplu al acestor schimbari: comunicarea.
Acum mai bine de o suta de ani, sursele de stiri nu erau prea abundente. Principalele, daca nu singurele surse de stiri, erau scrisorile care oricum ajungeau cu greu la destinatar datorita lipsei mijloacelor de transport si vorba lumii sau barfa. Acest lucru facea comunicarea destul de dificila si deseori nu mai puteai face nimic pentru a rezolva o problema datorita acestor intarzieri. Daca facem o comparatie intre acea perioada si cea de acum vedem o imbunatatire extraordinara. In ziua de azi avem extrem de multe surse de stiri care de care mai rapide si mai performante. Printre cele mai populare surse de stiri se numara: internetul, telefonul, televizorul, radioul sau ziarele. Daca ne uitam la enumerarea surselor de mai sus putem observa ca vechile metode de comunicare nici macar nu se mai numara printre cele utilizte acum. Cati din noi mai trimit scrisori? Cati din noi ne bazam doar pe ceea ce auzim fara a incerca sa mai verificam odata daca informatia este corecta?
Mediul din ziua de azi ne permite sa verificam informatiile in mai multe surse, sa o alegem pe cea pe care o consideram cea mai credibila si sa ne facem propriile noaste pareri despre ce este adevarat si ce nu. Mediul online este din punctul meu de vedere cea mai credibila sursa de stiri, in care daca sti sa cauti poti gasi informatiile cele mai sigure si mai greu de manipulat. Eu personal decat sa ma uit la televizor, prefer sa ma raportez la stirile gasite interent, si cele din ziare. Voi dintre toate sursele de stiri pe care le preferati?