Despre injectarea steroizilor

Trebuie stiut faptul ca toti steroizii pe baza de ulei sau apa ar trebui injectati intramuscular, direct in muschi si nu subcutanat. Injectiile se folosesc in general atunci cand persoana care apeleaza la steroizi vrea ca acestia sa fie absorbiti rapid. 

Care sunt cele mai frecvente zone unde se fac injectiile? In primul rand in fesieri, partea laterala a coapsei si umeri, considerandu-se ca acesti muschi sunt mai densi iar substanta are o suprafata mai mare pentru a fi absorbiti. Cel mai bun mod de a face o astfel de injectie este cat mai adanc in muschi, evitandu-se nervii si vasele de sange. Cel mai indicat muschi pentru a face injectia este muschiul fesier mijlociu. Acesta prezinta cele mai mici sanse pentru a nimeri un vas de sange. Daca nu se poate aici atunci a doua indicatie ar fi partea laterala a coapsei. Vastus lateralis este singura zona din acest muschi unde se pot face injectii intramusculare fara a exista riscul de a atinge nervii si vasele de sange.

Importanta este si alegerea seringii potrivite pentru injectarea steroizilor. Este indicat sa se foloseasca un ac de aproximativ 4 cm pentru a se permite o penetrare adanca a tesutului muscular. Acele mai scurte iti vor crea neplaceri pentru ca o parte din substanta va ramane in zona subcutanata si se pot forma umflaturi.

Sunt si cativa pasi care ar trebui respectati  pentru a aface o injectie fara riscuri. In primul rand este recomandat sa se faca un dus in prealabil. Apoi trebuie cautat locul unde se va face injectia cu spirt. Seringa care se foloseste va fi intotdeauna noua, ambalata. Dupa ce se desface ambalajul, se trag doua unitati de aer in seringa care apoi se injecteaza in fiola cu steroid. Este bine de retinut ca nu trebuie sa se faca mai mult de doua injectii pe saptamana in aceeasi zona.

Ai grija de sufletul tau!

Ce este sufletul? Unii spun că este un mit, alţii îl consideră o minciună, unii şi-l închipuie precum ceva concret aşezat în cutia toracică, lângă inimă, alţii sunt de părere că acesta cântăreşte 21 de grame. Dar ce este el de fapt?  Sufletul este elixirul vital care circulă prin fiecare arteră a corpului nostru, fiind punctul alfa al sentimentelor, locul în care se ascud amintiri firave şi temătoare, acea parte din noi capabilă să atingă starea de beatitudine şi să alerge până la stele într-o seară de vară. Cu alte cuvinte, sufletul reflectă personalitatea contemplativă a fiecăruia, fiind o carte deschisă, ascunsă într-o pivniţă unde se prelinge doar o frântură de lumină.
 
Iubire, ură, dezamăgire, resemnare, fericire, împlinire, frică, deznădejde, mângâiere, melancolie,  nostaligie. În fiecare clipă în care muzica gândurilor noastre răsună precum melodia fredonată în surdină de o fetiţă în rochie aurie, sufletul este dator să se armonizeze şi să ia parte la această simfonie livrescă.Dar oare nu oboseşte niciodată? Nu simte nevoie să se oprească şi să ne privească pur şi simplu? Este oare sufletul îndeajuns de răbdător încât să ne ia de mână şi să păşească alături de noi pe firul speranţei care se întinde deasupra abisului? Da, este. Puţini sunt cei care au reuşit să-şi împărtăşească sufletul, dar şi mai puţini cei care încearcă să-l descopere.
 
Lucrul cel mai trist este că uităm să ne bucurăm de micile daruri pe care viaţa ni le oferă, uităm să mai zâmbim atunci când vedem un copil îmbrăţişându-şi mama, uităm să iubim persoanele din jurul nostru,  uităm să fim răbdători, sinceri şi înţelegători,  uităm cum este să simţi razele soarelui sarutându-ţi faţa. În schimb, suntem nemulţumiţi în fiecare zi, nu preţuim timpul  –un proces ireversibil–  absolut deloc,  suntem ursuzi, nervoşi, distanţi, orgolioşi, perfizi, invidioşi, iar modul în care ne tratăm propriul suflet  este dăunător. Acest fapt este datorat lipsei fericirii lăuntrice. Cum ne putem vindeca? Cum reuşim să aducem particule de fericire în suflet? Răspunsul este relativ simplu. Trebuie să iubim, să simţim şi să trăim. Bucuraţi-vă de familia pe care o aveţi, de prietenii cu care orice lucru pare mai uşor şi distractiv, bucuraţi-vă de soare, de ploaia care vă mângâie pielea, iubiţi natura, speranţa, săruturile, îmbrăţişările sfioase la apus de soare, pretuiţi sinceritatea, încrederea, adevăratele valori, respectul, decenţa şi credinţa. Zambiţi, zâmbiţi, zâmbiţi din suflet!
 
Fericirea nu trebuie să fie o destinaţie, ci un scop pe care trebuie să-l atingi în fiecare zi, în fiecare moment. Fericirea o descoperi în fiecare lucru ce te înconjoară. Deschide ochii şi priveşte în jur. Păşeşte cu încredere pe poteca la capătul căreia vei găsi comoara mult dorită. Ai încredere în tine şi în forţele tale. Nu uita că eşti o persoană extraordinară, capabilă de lucruri formidabile! Fii tu însuţi mereu! Ai grijă de sufletul tău!

Punta Cana all inclusiv

Dupa tot stresul cumulat in timpul pregatirilor de nunta, singurul lucru pe care proaspat casatoritii si-l mai doresc este pregatirea vacantei de dupa petrecere. Acum aveti posibilitatea sa uitati de stres, putand alege o luna de miere all inclusiv intr-o destinatie exotica plina de viata.

Republica Dominicana cu a sa frumoasa statiune Punta Cana poate indeplini toate cerintele pe care un tanar cuplu le-ar putea avea, pachetele oferite in aceasta locatie fiind mai toate in regimul all inclusiv, ceea ce inseamna ca ati scpat de stresul oferit de alegerea celui mai bun restaurant din oras, singura dumneavoastra ‘’grija’’ fiind aceea ce de va relaxa la soare, ori de a vizita principalele atractii turistice oferite de zona. Ca orice locatie care-si respecta gazdele, Punta Cana va pune la dispozitie resorturi de lux de cate 4 si 5 stele, fiecare dotate cu restaurante care sa fie pe placul tuturor turistilor.

In privinta restaurantelor, acestea sunt deschise 24 din 24 de ore, cele din incintele hotelurilor, acoperind cea mai diversificata gama de gusturi, avand posibilitatea de a degusta de la preparate culinare specifice restaurantelor de tip francez, italienesc, japonez ori mediteranean, insa, vi se ofera posibilitatea de a degusta si preparatele culinare dominicane. Daca ati ales pachetul all inclusiv pentru luna de miere este bine sa stiti ca in unele resorturi de lux tinuta este obligatorie, nefiind permisa intrarea in interiorul restaurantelor intr-o tinuta sumara, tinuta de tip casual fiind cea mai indicata.

Pe langa restaurantele cu specific, sejurul all inclusiv implica si anumite beneficii care stau la dispozitia dumneavoastra 24 din 24, cum ar fi accesul la piscina si plaja hotelului, plimbarile prin gradinile hotelului, accesul la internet, pe tot parcursul sejurului securitatea dumneavoastra fiind asigurata zi si noapte, tocmai pentru a evita eventualele neplaceri.

Desigur, oportunitatile de petrecere a timpului in Punta Cana sunt nenumarate, avand posibilitatea de a alege dintre cele mai frumoase plaje ale statiunii, una din ele fiind Plaja Bavaro, cea mai frumoasa din lume desemnata de UNESCO.

Plictiseala si inspiratie

Inca nu a definit nimeni, intr-un limbaj accesibil si pentru cei care n-au experimentat-o niciodata, plictiseala. Unii numesc plictiseala nu altceva decat starea de lehamite, pentru altii e vorba de o confuza indispozitie si mai sunt cei care confunda plictiseala cu starea de lehamite. Insa plictiseala intra si ea in manifestarile oboselii, indispozitiei, lehamitei, intra in compozitia lor asa cum apa contine hidrogen si oxigen. Le include, fara sa semene cu ele.

Iata ce simt eu in calma frumusete a acestei sei care se stinge, imperisabila. Privesc cerul limpede si profund, pe care diverse lucruri rozalii si vagi, semanand cu umbra norilor se perinda. Imi cobor privirea spre lac, in apele caruia, infiorate de un usor freamat, pare sa se oglindeasca un albastru venit dintr-un cer de poveste, un albastru profund, hipnotizant. Si cerul si lacul par a contine o plictiseala materiala proprie, care, prin ochii fiintelor confera liniste si pace. Prin ochi, dar si prin toate simturile.

Sunt unele momente in care convietuim cu plictiseala care devina ca o alta persoana in interiorul nostru. Depinde de noi daca o lasam sa devina un monstru sau oportunitate de a ne lasa inspirati de evenimentele din jur.

In seara asta am dat peste un scurt metraj care mi-a adus zambete largi, “Plictis si inspiratie”, a regizorului basarabean Igor Cobilianski, care m-a inspirat sa scriu depre plictiseala. :) Recomand cu caldura!

Monitorizarea fetala


Monitorizarea fetala poate fi definita ca fiind acea procedura prin care se urmareste pulsul fatului in perioada travaliului si a nasterii, cu scopul de a se stabilit daca bataile inimii sunt normale sau ar putea da semne de stres. Pe toata perioada travaliului, medicul se va ocupa atat de sanatatea pacientei cat si de a fatului, si va tine o evidenta a pulsului inimii micutului. Bataile inimii fatului variaza in general intre 110 si 160 de batai pe minut, insa in timpul unei contractii, fluxul de sange alimentat de mama catre fat se va reduce, iar ritmul cardiac al acestuia va scadea.

In majoritatea spitalelor nu este necesara o monitorizare permanenta, ci una periodica la aproximativ 30 de minute, pentru a se observa ritmul cardiac si raspunsurile fatului la contractiile mamei. Din momentul acesta, pulsul copilului poate fi observat din 30 in 30 de minute.

Cum se desfasoara monitorizarea periodica a fatului?

Monitorizarea periodica, sau intermitenta, se face deobicei cu ajutorul unui stetoscop mai special, denumit fetoscop, sau in unele cazuri cu un ajutorul unui Doptone, un dispozitiv portabil care foloseste ultrasunete pentru a detecta pulsul inimii fatului. Monitorizarea intermitenta a pulsului fatului, se face prin ascultare acestuia in timpul si imediat dupa o contractie, pe durata a doua minute, si se va face la un interval de 5-30 de minute in timpul travaliului.

Cum se desfasoara monitorizarea permanenta a fatului?

Monitorizarea permanenta se face cu ajutorul a doua dispozitive electronice de inregistrare ce sunt asezate pe abdomenul viitoare mamici, si sunt sustinute de o curea moale. Unul dintre cele doua dispozitive detecteaza pulsul inimii, iar celalalt detecteaza contractiile uterine. Ritmul cardiac al fatului impreuna cu contractiile pacientei vor fi afisate pe un monitor si vor fi scoase la imprimanta sub forma unui grafic.

In mod normal, monitorizarea fetala este realizata in exteriorul pacientei, insa daca apar unele complicatii, va fi nevoie de o monitorizare interna. Aceasta este folosita in special pentru a masura ritmul cardiac al fatului, insa uneori poate fi folosita si pentru a masura puterea contractiilor pacientei. Pentru a face posibila monitorizarea fetala interna, un mic fir flexibil cunoscut si sub numele de electrod fetal, se va introduce prin vagi si se va atasa pe scalpul fatului. Celalalt capat al firului va fi conectat la un monitor, care v-a furniza o inregistrare continua a frecventei cardiace a fatului. Pentru a se putea masura puterea contractiilor uterine, se va introduce un cateter mic in uter, prin vagin si colul uterin. Acest senzor de presiune va fi mult mai precis decat monitorul extern, in masurarea intensitatii contractiilor. Monitorizarea permanenta limiteaza deobicei capacitatea pacientei de a se misca in timpul travaliului, desi exista o noua tehnica cunoscuta sub numele de telemetrice, ce permite pacientei sa mearga in timp ce ritmul cardiac al fatului este monitorizat permanent.

Care sunt diferentele dintre cele doua tipuri de monitorizare fetala?

S-a constatat faptul ca monitorizarea fetala permanenta in cazul sarcinilor fara complicatii nu a adus nici o imbunatatire, atat pentru mamici cat si pentru copii, insa a crescut in mod dramatic nasterile prin cezariana. Din pacate, aceasta procedura a devenit o norma in majoritatea spitalelor, dintr-o varietate de motive.

Monitorizarea permanenta a pulsului fatului ar trebui sa se faca doar in situatiile in care a fost facuta anestezia epidurala, sau pentru pacientele ce prezinta anumite complicatii. Astfel, daca sunteti la spital si nu aveti nici un motiv pentru care sa vi se faca o monitorizare fetala permanenta, este indicat sa rugati medicul sa va faca o monitorizare fetala intermitenta.
Despre alte aspecte ale nasterii puteti afla pe forumul 7 pitici citind experientele altor mamici.

Sarbatorile Iasului

In luna octombrie Iasul este in plina sarbatoare. Initial, Sfanta Paraschiva era pe la mijlocul lunii, insa municipalitatea a decis sa se extinda sarbatoarea, pentru a include diverse evenimente in program.

Daca se intampla sa vizitezi Iasul in aceasta perioada, poti participa la Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar, care va avea loc la Teatrul Luceafarul, in perioada 5 – 11 octombrie. De asemenea, ai ocazia sa gusti produsele traditionale de la targurile unde vor fi prezenti comcerciantii de carnuri.

Momentul cel mai asteptat este concertul dat de vedetele emisiunii „Vocea Romaniei”. La Iasi vor concerta Loredana Groza, Smiley, Mandinga si trupa Cargo. Pavel Bartos nu va lipsi de la acest eveniment, pentru ca spectacolul va fi prezentat si animat de el.

Municipalitatea a cheltuit 51000 euro pentru aceasta sarbatoare, cel mai consistent contract fiind semnat de Loredana. Artista va primi 11000 euro pentru prestatia sa.

Desi sarbatoarea s-a extins pe toata lumea octombrie, programul nu aduce noutati semnificative fata de anii precedenti.

Pantofii sport pentru curse auto

Daca cele mai multe dintre tipurile de sport existente astazi necesita tipuri anume de incaltaminte, de ce nu ar avea si competitiile automobilistice articole in mod special dedicate lor? Dincolo de aspectul lor sportiv si de performanta, ghetele pentru curse auto sunt extraordinar de stylish, si adaptate si modei de strada, se pot transforma intr-un produs foarte cool. Exemple in acest sens: Puma Schumacher, Puma Future Cat sau Puma Speed Cat (realizati exclusiv pentru competitiile Red Bull).

Nu sunt ieftini, asa cum nici sportul acesta nu este unul ieftin, dar sunt de un efect considerabil si mai ales nu ii vei gasi pe toate drumurile. Multe dintre perechile de pantofi sport special destinate curselor de masini sunt realizate manual, nefiind cazul sa fie produse de serie mare, si beneficiaza de materiale de cea mai buna calitate (piele de cangur, piele de camila, insertii din carbon, Velcro, etc.). Exista pantofi sport pentru cursele de karting, pentru skateboard si sofat, ca si pentru alte discipline automobilistice. Mai mult chiar, exista si variante destinate exclusiv incepatorilor in ale curselor auto.

Acest tip de pantofi sport barbati sunt extrem de populari in randul pasionatilor de curse de masini, care achizitioneaza astfel de exemplare in calitate de colectionari. Un exemplu in acest sens este modelul Goi Gio, produs in serie limitata, de 100 de bucati, ce s-au vandut in 5 minute pe site-ul companiei, la pretul de 200 de dolari perechea. Un alt produs inedit a fost modelul Puma a10-a aniversare, un model fin, pentru fete, realizat din piele in doua culori si insertii din crom. Insa un singur produs ramane o Fata Morgana pentru colectionarii pasionati de astfel de incaltaminte: DC Gold Rally – oficial considerati cei mai rari pantofi sport de curse de pe planeta. Au fost produsi intr-un singur exemplar si in compozitia lor a intrat si aur. Pretul lor nu a fost dezvaluit publicului.

Cum sa iesi din anonimat in blogging

Deoarece sunt atat de multe bloguri si web site-uri poate fi destul de greu sa scoti in evidenta blogul tau intre atatea altele. Fie ca incepi un web site cu scopul de a-l transforma intr-un blog, fie ca incerci sa faci blogul actual mai distractiv, cheia succesului pentru a construi si mentine un site, care va atrage interesul si atentia comunitatii de bloggeri, este sa-ti gasesti o nisa. Daca poti satisface o nevoie unica intr-un fel in care nu o poate face nici un alt site vei fi capabil sa atragi multi cititori care vor deveni fideli. Odata ce ai descoperit nisa inca mai ai multe de facut, dar sa-ti gasesti locul tau in spatiul virtual reprezinta cu siguranta primul pas.

Fiecare web site de blogging de succes incepe cu o idee grozava. Pentru a reusi sa te faci remarcat va trebui sa oferi ceva ce nici un alt site nu ofera la momentul actual sau va trebui sa urmezi aceeasi pasi pe care i-au urmat alte site-uri populare, dar intr-un mod mai impresionant si mai valoros.

O modalitate de a afla modelul ideal de site este sa cauti printre site-urile care au acaparat cu succes atentia cititorilor de bloguri, ca sa iti dai seama daca poti aborda cateva din strategiile lor pentru a aduce cat mai aproape de realiate viziunea ta. In mod cert vei avea nevoie sa aduci si ceva original pentru a te face remarcat in multime. De obicei cei care au initiativa de a crea un astfel de site sunt persoane creative cu pareri si idei inovatoare, asa ca nu lipseste decat sa imprumuti aceste atribute pe care le ai site-ului, personalizand design-ul si continutul.

Odata ce ai ideea pentru site, esti bine pregatit sa informezi publicul pe zona care ai ales-o si ai construit site-ul imprumutand din personalitatea si creativitatea ta urmatorul pas este sa realizezi un plan de marketing care sa atraga cititorii. Daca un cititor va intra pe site-ul tau va fi impresionat de continut si va reveni, dar este vital ca site-ul sa aiba de la inceput acea sclipire care va face cititorul interesat fata de ceea ce ai tu de oferit.