Cum alegem tigara electronica

Desi controverse exista, fara indoiala, pe marginea avantajelor si dezavantajelor pe care le are tigara electronica pentru sanatate, aceste device-uri continua sa ramana pe piata. Faptul ca organizatiile internationale care activeaza in zona sanatatii permit inca existenta pe piata a acestor device-uri ne duce cu gandul la faptul ca nu este un produs atat de nociv pe cat le-ar placea unora sa lase impresia. E drept ca industria producatoare de tigarete a fost dramatic zguduita de aparitia tigarilor electronice si ca interzicerea fumatului clasic in locuri publice a fost si ea o lovitura, la fel ca si cresterea continua a numarului de vaperi, insa mai nou chiar si marii producatori de tigarete clasice, precum British American Tobacco au facut si ei un pas catre noua tehnologie, lansand pe piata propria varianta de tigara electronica. 

Produse sau nu de BAT, tigarile electronice exista pe piata intr-o multime de variante, de la cele mai accesibile la cele mai putin accesibile, si la fel de multe variante exista si in ceea ce priveste elichidele – cele care sunt de fapt “materia prima” cu care functioneaza tigara electronica si ceea ce ajunge sub forma de vapori in orgamismul unui vaper. Inainte de a opta pentru un anumit model de tigara electronica, asigurati-va ca va informati temeinic cu privire la care este cea mai buna tigara electronica, de asemenea care sunt producatorii renumiti pe acest segment, ce tip de rezervor sau atomizer vi s-ar potrivi cel mai bine in functie de modul de viata pe care il aveti. De asemenea, e bine sa va interesati cu privire la durata de viata a bateriei si sa vedeti care sunt variantele de elichide existente pe piata si in ce cantitati vin ele. 

Daca incercati sa renuntati la fumatul clasic apeland la tigara electronica este bine de stiut ca pe piata exista atat elichide care au in componenta lor nicotina, astfel incat orgamismul sa nu simta brusc privarea de nicotina cu care era obisnuit, dar renuntarea se poate face treptat, pana la folosirea de elichide care sa contina doar arome.

Superstitii iesite din comun

Romanii sunt probabil cei mai superstitiosi oameni. De la tara pana la oras, din cei mai educati oameni pana la cei mai putin educati, romanii au preconceptiile lor si desigur ca isi conduc viata dupa ele fara a clinti macar, fara a lua in calcul ca poate nu e deloc asa. Iata cateva dintre cele mai nefondate superstitii:
  •     unii oameni pornesc cu dreptul din casa cand pleaca la munca pentru a le merge bine  toata ziua
  •     nu da bani de luni ca vei da toata saptamana
  •     daca iei bani incepand cu ziua de luni vei lua bani toata saptamana
  •     ziua de marti aduce ghinion, insa nu e bine sa iti tai unghiile in ziua de vineri
  •     sa nu speli duminica pentru ca aduce ghinion
  •     nu calca haine duminca pentru ca aduce ghinion
  •     trebuie sa porti haine noi in ziua de Paste ca sa ai noroc in tot anul
  •     in noaptea de Craciun trebuie sa porti rosu la fel si de revelion ca sa ai noroc
  •     sa nu iti schimbi lenjeria vinerea pentru ca vei avea vise urate
  •     pentru indragostiti: daca se uita la ceas cand este ora fixa inseamna ca cineva ii iubeste
  •     daca te uiti la ceas la fara un minut inseamna ca te-a uitat
  •     daca te uiti la ceas la si un minut inseamna ca te inseala
  •     unii spun ca nu trebuie sa iti tai unghiile seara pentru ca altfel iti scurtezi din viata
  •     sa nu porti negru in ziua nuntii cuiva ca vei avea ghinion
  •     sa nu porti rosu la inmormantarea cuiva ca te paste o primejdie
  •     sa nu fluieri in casa pentru ca fluieri a pustiu si a saracie
  •     sa nu fluieri seara dupa ce apune soarele pentru ca vei chema spiritele rele
  •     sa nu te uiti in oglinda pe intuneric
  •     daca visezi o stea care cade inseamna ca vei avea un noroc mare

Lista poate sa continue desigur si cu siguranta fiecare om in functie de regiune sau de educatie, cultura si traditie are propriile superstitii. Voi in ce credeti?

Chestionare auto categoria A si cum te ajuta

Cine duce dorul zilelor de mult apuse ale metodelor clasice de dobandire a permisului auto, nu stie ce are de pierdut in prezent. Chiar daca parerile sunt impartite si majoritatea e de parere ca era mai bine  cu metodele clasice, tineretul e de parere ca rezolvarea de chestionare auto categoria A prin intermediul unui calculator este mult mai benefica, mai simpla si desigur ca aduce mai multe avantaje. 

De pilda, poti sa afli daca intr-adevar ai luat sau nu examenul teoretic in timp real, deci nu mai trebuie sa stai sa astepti si desigur ca asa iti pot da seama si ce ai gresit in cazul in care nu ai luat din prima. Astfel mai poti invata in continuare si desigur la urmatoarea sansa sa o duci mai bine. In plus, atunci cand rezolvi chestionare auto categoria A, in momentul in care esti supus testului real, daca ai gresit mai mult de cinci intrebari, testul se blocheaza automat, astfel incat iti dai seama ca nu mai are rost sa te complici, deoarece maximul de intrebari gresite pentru a lua examenul este cel de 4. Asadar, trebuie sa ai un minim de punctaj de 22 de intrebari bune pentru a lua examenul. La categoria A intra vehiculele tip mopede, cat si ATV-urile, iar pentru dobandirea unui permis pentru aceasta categorie e nevoie sa ai minim 16 ani, impliniti la data obtinerii permisului. 

Putem  mentiona si subcategoriile care sunt de altfel A1, aici intra motocicletele care au o putere maxima de 11 kW cat si tricicluri care au puterea maxima de 15 kW, iar categoria A2, unde intra motocicletele cu o putere maxima de 35 de kW, insa pentru aceasta e nevoie sa aveti 18 ani. Pentru categoria A complet, trebuie sa aveti varsta de 20 de ani insa si o experienta de cel putin 2 ani de sofat pe vehicule care intra in categoria A2.

Despre firmele de recuperari creante

De ce sunt firmele de recuperare a datoriilor iadul pe pamant? Nu pentru ca te-ar baga in sperieti! Nu… Daca esti putin cu capul pe umeri, intrevezi limpede in toate masurile lor, pure strategii de persuasiune si apoi de intimidare. Ele sunt iadul pe pamant pentru ca oamenii angajati acolo lucreaza pe comision. Daca nu te conving si nu te sperie sa te duci sa platesi macar o parte din datorie, nu mananca! E simplu ca buna ziua, ori recuperezi ori nu castigi! 

Pentru cine nu stie ca e o lupta care pe care intre rau-platnici si agentii de recuperare de datorii, e oarecum intimidant sa te trezesti cu o suta de telefoane pe saptamana de la diverse pesoane care “se ocupa” de dosarul tau si care incearca – vezi, doamne - sa te faca sa vezi ca tot pentru tine va fi mai greu daca nu platesi ACUM, caci peste cateva zile daca nu ai in cont cat vor ei, vei fi obligat sa platesti datoria integrala (adica intregul credit contractat de la banca) intr-un termen impus de ei. Fireste ca omul simplu care a luat si el vreo 4000-5000 de euro de la banca sa isi renoveze apartamentul sau sa ajute copilu’ la nunta si n-a avut bani in ruptul capului luna asta sa plateasca rata, se va panica maxim si va face o promisiune de plata, dupa care se va da peste cap, se va imprumuta pe la cunoscuti, pe la colegi, pe la CAR, doar-doar sa nu ii ia casa. Caci asa te ameninta recuperatorii, ca vezi Doamne ai girat cu casa, si cu toate bunurile mobile si imobile. 

NU am girat dom’ne cu nimic, ca daca giram cu ceva, obiectele cu care giram erau trecute in contractul de credit. Nu am girat, am fost doar intrebat daca am sau nu casa, masina si alte asemenea. Fireste, ca sa stie banca daca are pe ce sa conteze in caz ca fug cu banii lor.