Piata de Publicitate online Sebes, in crestere, urmand trendul general

Din publicitate se pot castiga bani buni atata timp cat expunerea si spatiile publicitare exista si sunt rentabile la capitolul investitii, cat timp exista cerere. Dupa o perioada neagra cand publicitatea a avut probleme mari din cauza crizei financiare, lucrurile se aseaza pe un fagas normal, mai ales in online, acolo unde afacerile si antreprenoriatul au generat o gramada de site-uri pe care se poate pune publicitate si se pot vinde servicii si produse.

Pe piata de publicitate online s-a inregistrat o crestere inca de anul trecut, cand mai bine de 7% s-au adaugat banilor incasati din acest tip de publicitate. Cresterea a fost posibila gratie sectoarelor de Telecomunicatii, dar si celor Drinks si online retail. O crestere mai mica, insa semnificativa, s-a inregistrat automat si la nivelul publicitate online Sebes acolo unde, in 2014, formatele publicitare display au fost printre cele mai folosite, urmate indeaproape de cele content sponsorhips. Avantajele publicitatii online locale tin de preturile mult mai mici ale spatiilor de afisare pe site, targetarea mai buna si ajungerea la niste nise inca neexploatate. De asemenea, in online nu se platesc si alte taxe, spatiile de expunere sunt practic infinite, iar publicitatea poate fi in toate formele posibile.

O alta informatie inedita legata de Publicitate online Sebes tine si de prezenta pe locul al treilea in topul consumului de publicitate onlien a retailului online, care a reusit sa surclaseze segmentula auto, aflat si el o vreme pe locul trei ca nivel de volum. Daca e sa ne uitam la piata de publicitate generala, nu cea de Publicitate online Sebes vom observa ca tendinta crescatoare din ultimul a se vede si la o analiza a ultimilor ani, numarul clientilor de publicitate care se transforma in investitori marindu-se de la luna la luna. O evolutie crescatoare s-a inregistrat si in privinta marcilor promovate, dar si a campaniilor derulate. Totusi, daca vorbim de publicitatea display, tendinta nu e valabila.

Sa locuiesti singura nu-i grozav, e perfect

Cand eram mai mica si mama statea mereu pe capul meu sa fac curat, sa-mi scriu tema sau sa-mi mai fac si singura de mancare ca doar sunt fata si am si eu o varsta. Respectiv doisprezece ani, la vremea aceea. Toate astea doar ca sa merg in bucatarie ca sa-mi fac mancare si sa-mi dea bunica peste mana ca nu, nu am de ce sa ma apuc eu de gatit de la varsta aia si-mi face ea. Astfel m-am trezit la paisprezece ani locuind singura, cu mama venind ocazional acasa si stand pe acolo, fara sa stiu sa gatesc si lenesa din cale afara cand venea vorba de curatenie.

Ce puteam face? In acele momente parca imi parea chiar rau ca nu-mi place sa mananc la fast-food ca toti colegii mei, sau ca nu am fost eu o mare gospodina obligata sa gatesc de parintii mei rai, cum era si Cenusareasa. Care intr-o vreme fusese idolul meu. Intr-un final, dupa cateva luni dominate de sandwich-uri si cereale, am stabilit cu o prietena sa invatam sa gatim si noi ceva, asa ca am mers la ea acasa si ne-am uitat pe net dupa retete. Bineinteles ca in loc sa invatam sa facem o mancare adevarata, ceva consistent, am ajuns sa ne manjim pe fata cu crema de la eclere. Totusi, spre marea noastra surprindere, ne-au iesit! Acelasi lucru s-a repetat a doua oara cand am declarat cu mana pe inima ca o sa invat sa gatesc ceva ca lumea cu cea mai buna prietena a mea. Adica o minunata tava mare de placinta cu visine.

Mai tarziu, m-am mutat intr-un alt oras si nu mai era nici macar mama sa-mi lase in frigider cate o oala cu mancare de care as fi tras doua-trei zile macar. Si atunci, de voie sau de nevoie, am schimbat cartofii prajiti cu mancarea de cartofi si ouale ochi cu omlete care mai de care mai sofisticate. Desi sunt foarte mandra de asta, exista zile - majoritatea - in care tot prefer o portie de cereale cu cacao impreuna cu niste lapte rece in castronul bunicului meu. Morala? Unele lucruri nu se schimba niciodata!

Ingrijeste-ti si rasfata-ti corpul cu produse cosmetice Wella

Corpul feminin are nevoie de ingrijire permanenta si poate mai multa decat cel masculin. Pentru ca exista procese specific feminine si hormoni care determina anumite secretii pe care nu le gasim la barbati, femeile trebuie sa fie mereu pregatite cu produse cosmetice Wella de calitate pentru a avea grija de trupul lor.

Cel care are nevoie in prima faza de o ingrijire intensa este tenul feminin, care este expus zilnic la actiunea degradanta a factorilor externi. Procesul de ingrijire a tenului presupune folosirea de produse cosmetice Wella pentru demachiere, tonifiere sau hodratare. Pentru demachiere se utilizeaza in mod frecvent laptele demachiant, cu rol de curatare a tenului si de protejare a pielii delicate a pleoapelor, avand efecte calmante asupra pielii. Tenul sensibil si uscat are nevoie de o lotiune tonica cu ape florale si apa de fructe. Crema pe baza de musetel si verbena sau extract de tei va hidrata tenul in profunzime si va combate efectele trecerii timpului. Cearcanele vor disparea cu ajutorul cremei contur pentru ochi, care atenueaza cearcanele si amelioreaza ridurile si semnele oboselii. Alt tip de produse cosmetice Wella ideale pentru ingrijirea tenului sunt serurile hidratante, actionand in profunzime si reparand dermul afectat de poluare sau de deshidratare. Scrub-ul si masca hidratanta fac si ele minuni in cazul oricarui tip de ten. Scrub-ul regenereaza dermul si inlatura celulele moarte din straturile de piele superioare, inlatura urmele de machiaj si curata tenul in profunzime, fata ramanand luminoasa si tonica.

Impreuna cu scrub-ul puteti folosi si masca faciala, care se aplica de minim doua-trei ori pe luna, pe ten, in straturi cat mai groase, fara a se da in zona buzelor sau ochilor. Si corpul are nevoie de ingrijire permanenta, asa ca e de preferat sa se utilizeze mereu lapte hidratant pentru corp, pentru o piele catifelata, elastica, cu un continut ridicat de uleiuri nutritive precum uleiul de masline, de ape florale de musetel sau verbena. Laptele de corp va forma la nivelul pielii un film catifelat ce va revitaliza dermul. Pentru maini este ideal sa se foloseasca creama hidratanta cu unt de Shea, extract de galbenele si ulei de migdale dulci, cu efecte calmante, regenerante si de protejare a pielii aspre si inflamate de la nivelul mainilor.

Cum te inspiri si de unde - povestea furtunului

M-am gandit mereu ca inspiratia este un izvor care nu seaca niciodata insa sincer, de vreo cativa ani, de cand scriu fara oprire, zeci - sute - mii de pagini, am inceput sa imi dau seama ca nu este chiar asa. Am avut mega pauze de inspiratie si ce-i drept si acum le cam am, penntru ca am inceput sa scriu despre inspiratie sau despre felul in care ma simt cand nu o am. Deci e clar. Si greu in acelasi timp, pentru ca iti cam dispare respectul fata de sine si pe langa asta nu te mai poti da mare cu valuile tale creative.

Totusi cand nu ai inspiratie ca sa scrii, poti sa scrii despre cum sa ai inspiratie si de unde sa o culegi. Este clar ca site-urile, blogurile si orice discutii pe net, forumurile si asa mai departe - sunt o sursa de inspiratie foarte buna insa nu tot timpul una originala. Se spune ca un scriitor bun vorbeste pagini intregi numai despre o culoare. Ei bine! Daca te consideri un scriitor bun, atunci ia un obiect sau un grup de obiecte din aceeasi familie si gandeste-te cum te-au impactat acele obiecte de-a lungul vietii, gandeste-te cum ti-au fost de folos. De exemplu - as scrie despre un furtun. Si nu unul oarecare. Desi incep cu un furtun! Cand aveam vreo 8 ani, am spart o vaza, draga mamei mele. Parintii mei au fost mereu adeptii bataii si ai principiului: “eu te-am facut - eu te omor!” iar eu am fost personajul care le-a arata ca sfidarea face om din mine. Adica intr-un cuvant sau altul: nu-mi pasa de principiile lor. Si eram sfidatoare, de vreo cateva zeci de ori mai putin ca acum. Deci am crescut in grad. Si furtunul are si el un rol foarte importanta aici deoarece singura amintire pe care o am de la opt ani cu el - este una dureroasa. Facand doroboata cu pricina - m-am ascuns sub masa si mama cum nu ajungea la mine pentru ca avea burta cam mare, a luat furtunul de la maisna de spalat - clasica la acea vreme, un furtun detasabil si ma croia, pe unde apuca, doar - doar sa ma altoiasca - totul venind ca o pedeapsa menita sa ma invete minte. Imi mai amintesc (asta era tot intr-o vara) ca am scos cu tata furtunul de udat in gradina. Stateam la parter la acea vreme si imi placea la nebunie sa ies in gradina.

Atunci am vazut pentru prima data in viata mea culorile apei. Imi amintesc ca era o zi senina, calda, iar de jur imprejurul gradinei noastre de la bloc era multa verdeata. Asa de fascinata am ramas ca din furtun ieseau culori dar exact acele culori ude pe care cei mai faimosi pictori sunt indvidiosi. Furtunul a devenit de atunci un obiect magic si nu unul tragic, deoarece nu mai arunca cu lovituri ci cu magie. Ce-i drept - era si de alt tip. Iata ca am umplut cateva randuri bune doar cu un furtun. Deci inspiratia poate veni de oriunde, din durere - din magie - din surse inimaginabile. Chiar si o frunza te poate face sa umpli vreo 3 pagini, caci in definitiv, un scriitor bun nu face decat sa abereze si sa intretina vie scanteia nebuniei.