1 mai în Vamă

De câţiva ani, Vama Veche este locul unde lumea se duce după libertate. Dacă pe vremea părinţilor mei, era ceva mai liniştită, cu tineri cu chitare, ce se adună în jurul focului şi cântă folk, acum Vama a devenit mai agitată, mai îndreptată spre electro, DnB sau dubstep. Însă, pentru nostalgici sau tradiţionalişti, pe alocuri a rămas la fel, pentru că încă mai există anumite localuri doar cu folk sau cu rock mai vechi, precum AC/DC, Metalica.

Deşi au fost câteva schimbări, mulţi încercând să profite de numărul mare de turişti ce se arată fie în perioada cu 1Mai, fie pe toată durata verii, iar hoteluri, pensiuni şi căbănuţe de tot felul au început foarte serios să se ivească în proximatatea plajei vamaioate, oamenii au încercat să păstreze totuşi nemodificat spiritul rebel. Tocmai de aceea, Vama este un punct de întâlnire al atâtor genuri muzicale, de la rock, la rapp , elctro şi reggae, cu toate subgenurile lor.

Îmi place atmosfera de Vamă. Soare, nisip, muzică bună şi multă veselie. Aici te poţi împrieteni foarte repede cu cineva, pornind o discuţie la un pahar de bere. Oricum, clinchetele paharelor sau sticlelor când se dă noroc, se aud de peste tot, ca o muzică în surdină. Pe alocuri poate fi asemenată staţiunea cu un festival al berii. Desigur, nu se poate compara numeric cu cel din Germania, dar voia bună este aceiaşi peste tot.

O altă parte bună a locului, este că pare că nu doarme niciodată, chiar dacă tu o faci. Indiferent la ce ora te culci, sau te trezeşti, muzica se aude în continuare, iar oamenii sunt în picioare şi continuă să danseze.