Televizoarele LED, cea mai buna alegere pentru o experienta completa si interactiva

Daca va doriti un televizor de calitate, cu rezolutie buna si foarte rezistent, atunci aveti nevoie de un LED. Daca mai e si Smart TV si se incadreaza la categoria electronice de ultima generatie, cu tehnologii revolutionare, atunci alegerea e cu atat mai buna. Puteti gasi o gama variata de televizoare samsung la rombiz.ro, magazinul online cu cea mai interesanta oferta de electronice si electrocasnice.

Ce este un LED si de ce e asa de bun?

Tehnologia LED (Light Emitting Diode) se bazeaza pe o dioda care conduce curentul intr-un singur sens si emite o lumina, fiind pana la urma niste televizoare LCD. La un LCD, sursa de lumina este un tub fluorescent, in vreme ce la un LED, sursa de lumina e reprezentata de led-uri cu un consum mic de energie electrica, asadar, imaginea se compune identic. O caracteristica importanta pentru care merita sa cumparati un astfel de dispozitiv este grosimea foarte mica a ecranului si rezolutiile mari, cu o claritate mare. Nu se incalzeste foarte mult, este rapid, se sting si se aprind individual, se poate imbunatati imaginea, iluminatul de pe fundal putand fi modificat in functie de lumina ambianta.

Cea mai populara modalitate de folosire a ledurilor la un tv este iluminarea pe margini fara intunecare locala, introdusa prima data de Samsung, adica led-urile sunt montate pe marginea ecranului si nu in spate. Ea este urmata in materie de implementare de linia completa de led-uri fara intunecare locala, unde in loc de tub fluorescent sunt multe LED-uri aliniate. Totusi, cea mai buna solutie de ales cand luam un astfel de televizor este iluminarea pe margini cu intunecare locala, unde anumite zone se sting independent - se sting anumite linii de leduri in timp ce altele sunt mai puternice ca emisie de lumina, obtinandu-se contrast bun si imagine mai clara.

Si varianta de linie completa cu led-uri cu intunecare locala este de dorit pentru ca fiecare led poate fi stins individual. Per total, un televizor LED care are imagine afisata cu local dimming este aproape la fel de buna ca si cea afisata de o plasma - aici avantajul e si consumul mic de curent oferit de LED.