Trenduri de top pentru parchet in 2016

Desi intotdeauna gusturile proprii in materie de estetica pentru interior vor fi puse pe primul loc in amenajarea unei case, trendurile anuale in materie sunt o buna sursa de inspiratie, astfel incat casa visurilor sa aiba si un aer actual. 2016 este un an de mare versatilitate in ceea ce priveste solutiile de placare pentru pardoseala, fie ca vorbim despre parchet din lemn masiv, despre parchet stratificat sau despre varianta mai ieftina, parchetul laminat.

Putem folosi pentru amenajari case atat parchet in culori inchise cat si culori deschise, stiluri diferite in functie de stilul casei, dar si calitati diferite in functie de buget. De evitat anul acesta sunt nuantele calde si nuantele rosiatice. Nuantele inchise castiga din ce in ce mai multa popularitate. Cele mai cautate culori in ultimii ani au fost abanos, espresso, jacobean si nuc inchis. Anul acesta insa au aparut in paletarele producatorilor de parchet nuante de abanos foarte inchis si intens. Pe locul doi ca popularitate, se claseaza nuantele de blond sau de lemn natur, insa nu nuante galbui. Naturalul face interiorul sa para mai mare si mai aerisit si da casei un look mai casual. Nuantele de gri continua si ele sa fie populare, mai ales pentru cei care vor o casa moderna. De asemenea, parchetul cu aspect prespalat cu tonuri de alb revine in 2016. Din punct de vedere al texturii, niciunul dintre tipurile de parchet de mai sus nu trebuie sa fie lucios si stralucitor in 2016. Acesta este anul in care ar trebui sa ne amanajam casele cu parchet in nuante mate sau usor satinate. Parchetul antichizat este un trend foarte interesant anul acesta, aratand perfect in case cu aspect vintage, colonial sau cottage chic.

Cat despre dimensiuni, orientati-va anul acesta dupa parchet cu aspect de scandura mai lata, care face spatiul sa para mai mare si mai modern. Placile extrem de late confera un aspect mai rustic, dar daca vi se potriveste ca stil este si el o optiune buna pentru anul acesta, cata vreme tineti cont de nuantele si textura moderna.