Cu polizorul unghiular ai dimensiuni perfecte de fiecare data, fara efort

Dimensiunea perfecta se obtine destul de usor daca ai unelte profesionale. De dimensiunile materialelor folosite depinde foarte mult si forma finala a produselor, eficienta lucrarilor efectuate este mai mare daca de la inceput ai dimensiuni potrivite. Ca sa ai dimensiunile dorite materiale precum lemnul sau metalul trebuie taiate cu polizoare unghiulare. Flexul sau polizorul unghiular se utilizeaza in contructii si in industria prelucrarii materialelor, cu el se poate taia, slefui, degrosa, se poate indeparta si rugina.

In functie de ce tip de polizoare unghiulare alegi se vor taia rapid profil din fier sau diverse tipuri de de lemn, placi de faianta, dale de piatra. Versatilitatea lor si eficienta sporita sunt date de schimbarea usoara a discurilor, partea activa de care depinde practic calitatea taierii sau a slefuirii. Discurile pentru polizor au dimensiuni standard, merg de la 115 mm la 230 mm, motoarele puternice le antreneaza si le imprima o viteza suficient de mare pentru a putea taia si slefui orice materiale. Alegerea corecta a discului folosit este importanta, ea se face in general in functie de ce materiale sunt prelucrate. Avem de pilda discuri diamantate, utilizate la taieri, din otel cu fante diamantate pe marginea exterioara. Cu ele se obtin dimensiuni corecte la placi ceramice sau piatra, tevi. Alt tip de disc pentru polizor unghiular este discul cu perii de sarma, pentru curatarea ruginii, a vopselei, a cimentului. Discurile abrazive sunt speciale pentru debitare si debavurare otel, fonta, aluminiu. Se pot taia tevi, bare, sunt utile in industria constructiilor.

Mai sunt si discuri de slefuit pentru flex, foarte usor de folosit pentru finisari dupa taieri, pentru muchii perfecte, suprafete omogene. Discurile se schimba odata ce s-au tocit sau cand eficienta lor scade, cand taietura, slefuirea nu mai sunt asa de bine facute. Polizorul unghiular este o unealta foarte utila in orice gospodarie, oferind de fiecare data flexibilitate si simplitate in utilizare, indiferent de operatiunile executate.