Intamplari amuzante - nu te poti opri din ras

In incecarile lor ciudate de a face anumite lucruri, oamenii s-au confruntat cu o serie de intamplari, care mai de care mai ciudate si hazlii. Iata, o serie de stiri amuzante adunate de prin toate colturile lumii, de la oamenii care au vrut sa impartaseasca tuturor, experientele lor interesante:

1. Banii furati au revenit... spargatorilor de banci

Managerul unei banci, Otto Neuman a furat 150.000 de lire sterline in numerar si aur de la Erste Bank din Viena in 1993. El a reusit sa acopere furtul, fiindca avea complici care se ocupau personal de asta. Din totalul de bani, doar 51.000 de lire si o parte din aur au fost recuperate atunci cand politia l-a arestat Neuman. Aurul a mers la asiguratori, in timp ce numerarul a fost pastrat la politie ca proba, timp de 19 ani. Acum, Ministerul Justiției din Austria ii va returna banii lui Neuman. Asiguratorul a compensat banca pentru pierderea sa, iar aurul a crescut atat de mult ca valoare in anii care au urmat, incat asiguratorul nu a suferit nici o pierdere pe termen lung. Astfel, Ministerul considera ca nu are nici o pretentie la bani si ca trebuie sa ii revina lui Neuman.

2. Mierea albastra, urmarita pana la fabrica M&M’s

Apicultorii din nord-estul Frantei au fost nedumeriti cand si-au gasit stupii plini de miere in nuante ciudate de albastru si verde. Desi florile infloresc in culori diferite, nectarul de la ele este, de obicei, incolor. Vinovatul s-a dovedit a fi “bomboanele M&M’s”. O instalatie de biogaz din apropire a contractat producatorul de bomboane pentru a procesa deseurile vegetale, care includeau bomboanele colorate si niste colorant alimentar. Compania de biogaz a fost uimita atunci cand a constatat existenta produsului albastru si a promis ca va rectifica situatia prin acoperirea imediata a deseurilor pentru a preveni albinele de la consumul de colorant si bomboane. Cu toate acestea, mierea albastra si verde nu a fost vanduta.

3. De ce broasca testoasa nu mananca?

Oamenii se intreabă adesea, de ce Anglia are atat de multe stiri amuzante. Jurnalistii trec, de obicei, peste aceste tipuri de povesti, in favoarea a ceva mai cutremurator. Binecuvantat fie,insa, cel care le-a descoperit si le-a povestit!

Margaret Parker din Carlisle, Anglia, a gasit o broasca testoasa de cinci centimetri lungime, in gradina ei. Broasca testoasa in miniatura era atat de draguta, incat a luat-o in casa si a incercat sa o hraneasca. Prin urmare, fiica ei i-a adus o portie de salata, insa testoasa nu manca. Vanzad ca animalul nu reactioneaza, femeile au apelat la Knoxwood, Centrul de salvare Wildlife si astfel, un voluntar a fost trimis. Luand testoasa in mana, voluntarul si-a dat seama despre ce este vorba. Pe spatele acesteia scria cat se poate de clar, “Made in  China”.

4. Ofiter de politie, s-a dat singur in urmarire

Un ofiter de politie din Sussex, Anglia, a ajuns  sa se urmareasca singur timp de 20 de minute. Un operator CCTV (TV cu circuit inchis) a vazut un barbat suspect pe strazi si a apelat la un ofiter in haine civile pentru ajutor. Operatorul a dat instructiuni despre zonele in care barbatul suspect a fost vazut pe camera, insa ofiterul parea intotdeauna sa fie aproape, dar nu putea vedea nici o dovada a existentei omului. Asta pana cand si-a dat seama că "personajul suspect" era chiar el. Acum, de fiecare data cand un coleg incearca sa povesteasca patania, nu se poate opri din ras.

5. 30 veverite evadate de la gradina zoologică; 38 recuperate

Un taifun a distrus casa veveritelor de la Parcul Zoo Inokashira din Tokyo, lucru care a dus la evadarea de 30 de veverite. Incercarile de a recupera animalele au fost destul reusite, culegand, de fapt, 38 de veverite. Oficialii Zoo au oferit trei explicatii diferite pentru discrepanta:

1. Au numarat gresit veveritele pierdute

2. Veveritele s-au reprodus in timp ce erau in libertate

3. Unele veverite salbatice este posibil sa fi fost luate din greseala.

6. Vulpea trimite mesaje text de pe un telefon furat

Un tanar norvegian, Lars Andreas Bjercke, a descarcat o aplicatie interesanta care imita perfect sunetele de iepuri, in scopul de a atrage vulpi. Plimbandu-se prin curte in speranta prinderii unei vulpi, si-a pierdut telefonul. Dupa mai multe nopti in care a inconjurat curtea in cautarea telefonului pierdut, o vulpe a luat telefonul si a fugit. Furtul a fost inregistrat pe video, dar povestea devine chiar mai interesanta: Lars a sunat sa-si caute telefonul si vulpea i-a raspuns. Ba, mai mult, a doua zi, cativa dintre prietenii lui au primit niste mesaje ciudate pe telefoane.