Cautarea si gasirea unui loc de munca decent este in ziua de astazi cea mai mare dorinta a oricarui absolvent. Din nefericire, piata locurilor de munca din Romania actuala nu prea ofera multe alternative de angajare, asa ca cei mai multi iau calea strainatatii si accepta orice loc de munca prost platit numai pentru a se putea intretine si a ajuta, la nevoie, familiile. Multi insa raman in tara, pastrandu-si speranta ca se vor realiza si aici…
Ca sa iti cauti mai usor un loc de munca si sa nu vanezi anunturi locuri de munca pentru care nu ai nicio tragere de inima, iti oferim cateva idei pentru a imbunatati procesul de cautare si documentare. Mai intai, trebuie neaparat sa te interesezi ce locuri de munca detin firmele unde vrei sa te angajezi si care nu sunt facute publice pe site-urile de recrutare online. De cele mai multe ori, companiile importante nu prea isi cauta oamenii pentru posturile cheie prin anunturi locuri de munca postate pe internet, ci asteapta recomandari de la angajati cu vechime sau de la anumit colaboratori de incredere. Tot timpul trebuie sa se caute oportunitati de angajare in cadrul companiei si sa se tina legatura cu anumiti oameni din interior pentru a afla la momentul oportun cand se elibereaza un post.
Si mai simplu este sa aveti deja pregatit un CV si sa il trimiteti pe e-mail la departamentul de resurse umane in eventualitatea in care va aparea un loc de munca potrivit pentru dvs. Inainte de a cauta printre sute de anunturi locuri de munca trebuie sa stii exact ce vrei, pentru ce tip de companie vrei sa lucrezi, daca preferi companiile mici sau mari, daca iti place munca in echipa sau esti mai individualist. Asta te va ajuta foarte mult atunci cand ai in fata mai multe variante si trebuie sa alegi una singura. O strategie bine pusa la punct e cheie succesului garantat, asa ca trebuie sa te promovezi cum poti mai bine prin toate mijloacele pe care le ai la dispozitie. Dupa ce ai CV online pe toate site-urile de recrutare online, trebuie sa te duci pe retelele de socializare si sa gasesti grupuri de profesionisti, sa intri in discutii cu ei, sa iti faci un blog unde sa „te vinzi”, sa adaugi tot ce ai facut pe site-urile de specialitate. Ideea este ca orice angajator sa poata afla rapid tot ce trebuie sa stie despre tine si despre cat de bun esti tu in respectivul domeniu.
Pe final, trebuie sa ai mereu in minte faptul ca trebuie sa fii activ si pe toata perioada cand cauti un loc de munca prin intermediul anunturi locuri de munca, sa cauti sa iti dezvolti si alte abilitati sau sa iti insusesti cunostinte noi, relevante pentru locul de munca vizat.