2 camere vechi versus 2 camere noi

Preturile apartamentelor in Bucuresti si in zonele dimprejurul Capitalei sunt cele care au reglat mereu cererile pe anumite segmente. De ani buni, lider de vanzari pe segmentul apartamente sunt aparrtamentele cu doua camere. Fie ca optam pentru apartamente noi 2 camere sau pentru apartamente cu 2 camere in blocuri vechi, acesta este un tip de apartament care se incadreaza cel mai repede in posibilitatile de plata ale romanilor cu buget mediu si cele care reusesc sa obtina si finantari in programe de creditare precum Prima Casa.

In medie, un apartament cu doua camere intr-un bloc vechi din Bucuresti, in cartiere, costa intre 40 si 55,000 de euro, cu variatii in functie de zona.

Constructorii de blocuri noi sau cartiere rezidentiale noi, situate in general la periferia Capitalei au coborat in ultimii ani preturile pentru apartamente cu 2 camere chiar si la suma de 40.000-45.000 euro, in functie de suprafata, astfel incat sa fie concurenta pentru apartamentele vechi.

Apartamentele cu 2 camere in blocuri vechi fac un rabat la suprafata pentru baie si bucatarie, adesea bucataria fiind insuficient de mare cat sa poata gazdui si un loc pentru luat masa. Aceleasi apartamente cu doua camere au o singura baie si uneori aceasta nu are cada, ci doar cabina de dus. Daca avem noroc, pentru un apartament cu doua camere putem beneficia de un balcon cu dimensiuni rezonabile, insa de cele mai multe ori balcoanele apartamentelor cu doua canere au dimensiuni reduse, uneori fiind doar o logie putin incapatoare.

Apartamentele noi cu doua camere ofera suprafete mai ample, cu spatii deschise si mari. Baile pot fi si doua in unele apartamente noi, in timp ce bucatariile sunt adesea deschise catre living, oferind solutii de mobilare diverse. In unele blocuri noi, apartamentele cu doua camere pot beneficia de terase largi sau de balcoane pe toata suprafata apartamentului, si uneori chiar de dressing. Acestea sunt atuu-urile care le fac mult mai prietenoase ca si spatiu si mult mai usor de mobilat modern si sic.