Fat Bike - bicicleta care te insoteste tot anul, oriunde mergi

Ciclistii cu experienta si pasionatii de off-road stiu foarte bine ca atunci cand discutam despre Mountain Bike ne gandim la mai multe tipuri de bicicleta pentru drumurile montane si pentru cele accidentate. Un tip de bicicleta mountain bike mai putin cunoscut, dar foarte apreciat peste tot in lumeste Fat Bike-ul. Asa cum ii spune si numele Fat Bike-ul este o bicicleta supradimensionata, realizata initial pentru ciclistii care isi doreau sa poata merge pe bicicleta in orice conditii si pe orice fel de teren.

Un MTB este ideal pentru munte, dar nu prea poti merge cu el peste tot si e foarte scump. Nici cu bicicletele clasice nu poti sa te descurci, sunt periculoase daca le folosesti la munte sau pe drumuri cu probleme. Fat Bike-urile sunt calea de mijloc pentru cei care vor sa aiba biciclete pe care sa se bazeze oricand si oriunde. Ce le deosebeste de restul bicicletelor din categoria lor este abilitatea de a merge fara probleme pe zapada si pe nisip. Daca vrei sa treci mai usor peste obstacole cu o bicicleta mountain bike moderna poti dezumfla rotile un pic ca sa faci fata zonelor cu zapada sau nisip ce alterneaza cu cele normale, cu teren plat, curat.

De asemenea, Fat Bike-urile sunt si foarte practice, usor de transportat, sunt sigure si rezistente, sunt fiabile si arata foarte bine, au un design deosebit. Suspensiile sunt foarte bune, mai puternice, mai bine echilibrate si gandite pentru a putea sa te ajute sa treci peste toate tipurile de obstacole si de terenuri. Vitezele atinse sunt ceva mai mici, dar asta inseamna siguranta pentru ciclistii la inceput de drum si pentru cei care vor sa mearga prin zone periculoase. Pentru ca nu sunt asa de complexe Fat Bike-urile nu au nevoie de mentenanta speciala, le poti folosi tot anul si nu depinzi de sezoane. Originare din Alaska de nord si ajunse rapid si in Vest, Fat Bike-urile rezista foarte bine in timp, nu mai esti nevoit sa dai bani iarasi pe biciclete si te poti baza pe ele indiferent in ce tara te afli.