In alegerea de garduri pentru casa dvs. trebuie sa tineti cont in primul rand de arhitectura, de designul casei si de marime curtii. Forma si caracteristicile gardurilor se stabilesc conform normelor urbanistice, care se refera la aspectul estetic, la armonizarea cu constructiile adiacente si la zona respectiva. Depinde foarte mult si mediul ambiant in care se monteaza garduri, dar si de modul in care a fost construita. De exemplu, daca casa in care locuinti are influente occidentale, atunci puteti sa luati gard placat cu piatra sau compozitie din piatra, iar pentru o casa la munte, puteti sa alegeti gard din lemn.
Gardul din fier forjat este bun pentru cei care nu sunt deranjati de privirile indiscrete ale celor care trec pe langa curte sau care vor sa lase la vedere gradina frumoasa, plina cu flori si arbusti. Baza garduri de fier forjat poate fi din beton sau piatra, iar restul gardului din fier sau poate fi doar din fier forjat. Dezavantajul gardului din fier forjat tine de costurile prea ridicate si de intretinerea destul de dificila, rezistenta in timp fiind o problema. Spre deosebire de gardul din fier forjat, gardul din caramida sau piatra naturala asigura o intimitate perfecta mai ales daca este vorba despre unul din caramaida sau o combinatie inteligenta intre beton si caramida. Exista si garduri din placi prefabricate, stalpi, foarte rezistente si cu preturi accesibile, usor de intretinut. Revenind la gardul din lemn, el se potriveste perfect si cu o casa aflata in zona rurala, dar trebuie sa aiba fundatie si stalpi din piatra naturala, care sa se potriveasca arhitecturii casei. Gardul de lemn se intretine mai greu prin tratare si rezista un pic mai greu la variatii de temperatura, insa aspectul sau este foarte deosebit.
Cei care prefera ceva mai modern pot alege gardul din PVC, care rezista mai mult timp, nu sunt pretentioase la ingrijire si nu trebuie spalate si vopsite. Garantia la gardurile din PVC e de pana la 50 de ani, iar preturile sunt mult mai mici decat in cazul unui gard din fier forjat.