Jocuri pentru copii

Orice copil si in special fetitele de mici au avut ca activitate coloratul. Acesta avea rolul dezvoltarii abilitatilor copilului in privita cromaticii si a imaginatiei. Daca pe vremea cand eram eu mica coloratul avea loc in cele mai bune cazuri pe cartile de colorat, o data cu aparitia calculatoarelor si intrarea lor pe piata de larg consum, copii din ziua de azi pot colora si online.
Piata de jocuri online dedicata copiilor este in cotinua expansiune si din ce in ce mai multi copii isi petrec timpul in fata calculatorului jucandu-se, lasand deoparte jocurile traditionale. Desi sunt de acord ca accesul copiilor la calculator si in special la jocuri online ar trebui limitat, nu toate aceste jocuri sunt nocive, si ar trebui sa ne folosim la maxim de dezvoltarile tehnologice. La o simpla cautare pe google, putem gasi multe jocuri de colorat care va pot ajuta copilul sa se dezvolte intr-un mod interactiv si placut. Majoritatea acestor jocuri online ii ofera mai multe alternative, sunt mai frumos colorate si mai dinamice decat clasicile carti de colorat, acesta fiind si unul din motivele pentru care copii prefera jocul pe calculator.
Ca si parinte ar trebui totusi sa supraveghezi site-urile pe care copilul intra si sa limitezi accesul acestuia pe alte site-uri decat cele alese de tine. In acest fel poti sa ai un control asupra informatiilor pe care le vizualizeaza, a lucrurilor pe care le invata in mediul online si sa il protejezi de alte pericole.
Din puctul meu de vedere jocurile online pentru cei mici sunt fara discutie foarte utile si paleta dintre care puteti alege este foarte diversificata. Puteti alege pentru copilul vostru sa se joace: jocuri de colorat, jocuri dress-up, jocuri cu gatit, jocuri puzzle si multe altele. Facand alegerile corecte atat voi cat si copilul vostru veti fi fericiti.