Un viitor de succes incepe cu pasii facuti astazi

Abilitatea de a schimba cu usurinta perspectivele, duce la creativitate si inovare. Aceasta implica o gandire mult mai flexibila. Este nevoie de tine, pentru a instrui creierul tau si de a folosi abilitatile ascunse care ar putea sa nu fi fost inca descoperite.

Organizarea si pastrarea ideillor critice si detaliilor lucreaza impreuna cu mai multe dintre aceste abilitati si duce la dezvoltarea expertizei adevarate, in orice subiect sau domeniu. Acest lucru poate fi, de asemenea, invatat.

Capacitatea de a auto-directiona procesul de invatare. Autonomia in invatare ne permite sa devenim experti in orice domeniu. Un fapt remarcabil despre abundenta de astazi in sursele de informare este ca exista cu mult mai multe cunostinte disponibile gratuite. A deveni un expert nu este la fel de dificil cum a fost inainte de era digitala. Invatarea auto-dirijata nu este predata in scoala, dar poate fi deprinsa.

Abilitatea de a gandi si de a procesa informatii mai rapid. Daca va imaginati creierul ca un "bio -computer", veti intelege ca exista extrem de multa putere de procesare, pe care le poate dezlantui si intentionat directiona pentru a fi mai in masura de a procesa in mod eficient informatiile. Fara sa stie cum sa faca acest lucru, el poate fi comparat cu un PC care ruleaza cu 97 % din hard disk, este fragmentat si face cele mai simple sarcini. Similar, atunci cand creierul este mai bine organizat si functioneaza la apogeu, orice lucrare cognitiva este mai usoara. Acest lucru poate fi, de asemenea, invatat.

Puterea de a citi mai aproape de viteza de gandire fata de lectura in ritmul curent. Similar cu multe dintre competentele mentionate anterior, daca cititi in continuare in acelasi mod cu ceea ce ai invatat in scoala, va veti da seama repede cat de usor este de a deveni depasit. Abilitatile de citire au fost primele atunci cand lumea era in epoca industriala. Acestea sunt acum depasite de altele in domeniul cunostintelor.

Capacitatea de a intelege cuvintele scrise, la o citire corecta. Citirea corecta este inca o cale a procesului de invatare cand cele mai multe lucruri in economie sunt bazate pe cunoastere digitala. Nu folosim termenul de "viteza de citire" deoarece exista atat de multa confuzie si neintelegere cu privire la termen. Cele mai multe abordari presupun ca intelegerea tocmai urmeaza natural viteza ochilor, ceea ce, de fapt, nu este adevarat. Din nou, aceasta abilitate de succes poate fi dezvoltata si invatata.

Competentele enumerate mai sus sunt abilitatile cognitive esentiale pentru succesul in piata competitva de astazi. O mare parte din stres si epuizare cu care oamenii se confrunta in activitatea de astazi este din cauza lipsei acestor competente, care sunt acum o cerinta a multor locuri de munca. Daca ati avut aceste aptitudini, putei vedea cum ar putea fi imbunatatite, sa le inovati si reinventati conform schimbarii conditiilor de piata? Fara nici o indoiala, daca ati avut aceste aptitudini, poate va imaginati cu mai putin stres si epuizare in domeniul actual.

Vestea buna este ca toate aceste abilitati-cheie pot fi invatate cu ceva efort. Acum, ca stiti ce cere piata de azi, daca nu aveti aceste abilitati, ce veti face?