Despre firmele de recuperari creante

De ce sunt firmele de recuperare a datoriilor iadul pe pamant? Nu pentru ca te-ar baga in sperieti! Nu… Daca esti putin cu capul pe umeri, intrevezi limpede in toate masurile lor, pure strategii de persuasiune si apoi de intimidare. Ele sunt iadul pe pamant pentru ca oamenii angajati acolo lucreaza pe comision. Daca nu te conving si nu te sperie sa te duci sa platesi macar o parte din datorie, nu mananca! E simplu ca buna ziua, ori recuperezi ori nu castigi! 

Pentru cine nu stie ca e o lupta care pe care intre rau-platnici si agentii de recuperare de datorii, e oarecum intimidant sa te trezesti cu o suta de telefoane pe saptamana de la diverse pesoane care “se ocupa” de dosarul tau si care incearca – vezi, doamne - sa te faca sa vezi ca tot pentru tine va fi mai greu daca nu platesi ACUM, caci peste cateva zile daca nu ai in cont cat vor ei, vei fi obligat sa platesti datoria integrala (adica intregul credit contractat de la banca) intr-un termen impus de ei. Fireste ca omul simplu care a luat si el vreo 4000-5000 de euro de la banca sa isi renoveze apartamentul sau sa ajute copilu’ la nunta si n-a avut bani in ruptul capului luna asta sa plateasca rata, se va panica maxim si va face o promisiune de plata, dupa care se va da peste cap, se va imprumuta pe la cunoscuti, pe la colegi, pe la CAR, doar-doar sa nu ii ia casa. Caci asa te ameninta recuperatorii, ca vezi Doamne ai girat cu casa, si cu toate bunurile mobile si imobile. 

NU am girat dom’ne cu nimic, ca daca giram cu ceva, obiectele cu care giram erau trecute in contractul de credit. Nu am girat, am fost doar intrebat daca am sau nu casa, masina si alte asemenea. Fireste, ca sa stie banca daca are pe ce sa conteze in caz ca fug cu banii lor.