Desi controverse exista, fara indoiala, pe marginea avantajelor si dezavantajelor pe care le are tigara electronica pentru sanatate, aceste device-uri continua sa ramana pe piata. Faptul ca organizatiile internationale care activeaza in zona sanatatii permit inca existenta pe piata a acestor device-uri ne duce cu gandul la faptul ca nu este un produs atat de nociv pe cat le-ar placea unora sa lase impresia. E drept ca industria producatoare de tigarete a fost dramatic zguduita de aparitia tigarilor electronice si ca interzicerea fumatului clasic in locuri publice a fost si ea o lovitura, la fel ca si cresterea continua a numarului de vaperi, insa mai nou chiar si marii producatori de tigarete clasice, precum British American Tobacco au facut si ei un pas catre noua tehnologie, lansand pe piata propria varianta de tigara electronica.
Produse sau nu de BAT, tigarile electronice exista pe piata intr-o multime de variante, de la cele mai accesibile la cele mai putin accesibile, si la fel de multe variante exista si in ceea ce priveste elichidele – cele care sunt de fapt “materia prima” cu care functioneaza tigara electronica si ceea ce ajunge sub forma de vapori in orgamismul unui vaper. Inainte de a opta pentru un anumit model de tigara electronica, asigurati-va ca va informati temeinic cu privire la care este cea mai buna tigara electronica, de asemenea care sunt producatorii renumiti pe acest segment, ce tip de rezervor sau atomizer vi s-ar potrivi cel mai bine in functie de modul de viata pe care il aveti. De asemenea, e bine sa va interesati cu privire la durata de viata a bateriei si sa vedeti care sunt variantele de elichide existente pe piata si in ce cantitati vin ele.
Daca incercati sa renuntati la fumatul clasic apeland la tigara electronica este bine de stiut ca pe piata exista atat elichide care au in componenta lor nicotina, astfel incat orgamismul sa nu simta brusc privarea de nicotina cu care era obisnuit, dar renuntarea se poate face treptat, pana la folosirea de elichide care sa contina doar arome.