Locuitul la tara a fost asociat cu depresia

George Toparceanu spunea intr-o poezie ca „Locuinta mea de vara e la tara”. Cine nu-si doreste sa stea la tara si sa uite de aglomeratia orasului? Fara poluare, fara vecini, cu multa verdeata, animale, oameni frumosi si primitori, campuri pline de grau, porumb si foarte multe de facut intr-o zi. Statul la tara ne face insa foarte depresivi, desi nu simtim lucrul asta. Femeile care traiesc la tara tind sa fie si mai depresive si mai instabile emotional decat cele care stau la oras.

Femeile de culoare tind sa fie depresive daca stau la oras si se simt mai bine la tara. Femeile negre din zona rurala au relatii puternice din punct de vedere social, femeile albe din zonele rurale se simt singure si pline de responsabilitati. Adaugati si accesul ingreunat la tratamente pentru sistemul nervos si veti avea un mediu prielnic pentru depresii puternice. Viata se inrautateste dupa absolvire. Absolvirea este un vis pe care oricine il poate atinge relativ rapid. Este un pas foarte important acela cand iesi din bolul de cristal al educatiei, care te-a protejat si dai de lumea reala. Pentru unii, socul e prea greu de suportat. Depresia de dupa absolvire este un fenomen care se manifesta plenar de zeci de ani. Se manifesta prin sentimente precum cele ca viata nu are sens si ca nu poti sa faci mai nimic ca sa o iei intr-o directie buna.

Multi descopera ca nu prea conteaza si nimanui nu-i pasa daca ei reusesc in viata sau nu. Trecerea de la un loc unde toata lumea te ajuta si te asculta la unul unde trebuie sa te descurci singur si sa isi gasesti si ceva de munca poate fi un cosmar foarte greu de indurat pentru multi. Foarte multa lume nu este constienta inca de impactul acestui fenomen asupra tinerilor, asa ca ar trebui sa se discute mai mult despre el si sa se gaseasca solutii pentru a face mai simpla aceasta trecere. Din cauza somajului masiv din multe industrii si copiilor care tot absolva o facultate si cheltuiesc sute de mii de dolari pentru nimic, problemele mentale apar imediat dupa absolvire si se inrautatesc pe masura ce timpul trece.