Piata de Publicitate online Sebes, in crestere, urmand trendul general

Din publicitate se pot castiga bani buni atata timp cat expunerea si spatiile publicitare exista si sunt rentabile la capitolul investitii, cat timp exista cerere. Dupa o perioada neagra cand publicitatea a avut probleme mari din cauza crizei financiare, lucrurile se aseaza pe un fagas normal, mai ales in online, acolo unde afacerile si antreprenoriatul au generat o gramada de site-uri pe care se poate pune publicitate si se pot vinde servicii si produse.

Pe piata de publicitate online s-a inregistrat o crestere inca de anul trecut, cand mai bine de 7% s-au adaugat banilor incasati din acest tip de publicitate. Cresterea a fost posibila gratie sectoarelor de Telecomunicatii, dar si celor Drinks si online retail. O crestere mai mica, insa semnificativa, s-a inregistrat automat si la nivelul publicitate online Sebes acolo unde, in 2014, formatele publicitare display au fost printre cele mai folosite, urmate indeaproape de cele content sponsorhips. Avantajele publicitatii online locale tin de preturile mult mai mici ale spatiilor de afisare pe site, targetarea mai buna si ajungerea la niste nise inca neexploatate. De asemenea, in online nu se platesc si alte taxe, spatiile de expunere sunt practic infinite, iar publicitatea poate fi in toate formele posibile.

O alta informatie inedita legata de Publicitate online Sebes tine si de prezenta pe locul al treilea in topul consumului de publicitate onlien a retailului online, care a reusit sa surclaseze segmentula auto, aflat si el o vreme pe locul trei ca nivel de volum. Daca e sa ne uitam la piata de publicitate generala, nu cea de Publicitate online Sebes vom observa ca tendinta crescatoare din ultimul a se vede si la o analiza a ultimilor ani, numarul clientilor de publicitate care se transforma in investitori marindu-se de la luna la luna. O evolutie crescatoare s-a inregistrat si in privinta marcilor promovate, dar si a campaniilor derulate. Totusi, daca vorbim de publicitatea display, tendinta nu e valabila.