Eleganta si stil in orice moment

Indiferent ca vorbim despre vedete sau oameni de afaceri sau despre oameni obisnuiti, cu preocupari simple, eticheta este eticheta pentru toata lumea, iar un eveniment care impune eleganta trebuie tratat ca atare. Eticheta este modul in are comunicam prin intermediul hainelor si modul in care ne manifestam respectul fata de evenimentul unde suntem invitati. Departe de vremurile in care barbatii obisnuiau sau poarte costume ori de cate ori ieseau din casa, iar doamnele sa poarte rochii femei elegante, diversitatea stilurilor vestimentare este astazi atat de mare incat este imposibil sa nu ne raportam la ele in functie de activitati sau de stil de viata.

Insa asta nu inseamna, desigur, ca rochiile si-au pierdut farmecul si ca locul lor in garderoba nu este unul extrem de important, numai ca trebuie sa adoptam tinute specifice in functie de evenimentul la care participam. A tine cont de dress code-ul evenimentului este sential, insa nu si salvator, pentru ca dress code-ul da o linie generala, insa din pacate nu reuseste sa ne aleaga si hainele cele mai potrivite si accesoriile ideale si sa ne puna pe fata si zambetul perfect. Regula cea mai importanta cand vine vorba despre vestimentatie este aceea de a respecta momentul zilei si in consecinta de a nu amesteca garderoba de zi cu cea de seara sau pentru evenimente. Cateva diferente esentiale sunt legate de paleta de culori, pentru ca daca ziua purtam de obicei alburi, bejuri sau culori pastel, pentru seara vom putea opta pentru culori mai bogate si desigur pentru negru.

Machiajul este si el diferit de la zi la seara, cu mult mai multe accente de culoare pentru machiajul de seara, iar in ceea ce priveste bijuteriile optam seara pentru piese mai mari si mai impozante, pentru pietre mai scumpe. Iar la capitolul tocuri, cel care reuseste sa distruga cele mai multe tinute, regula este simpla: seara nu purtam niciodata tocuri de inaltime medie si aproape niciodata talpa joasa, cu exceptia situatiei in care ne dorim neaparat o pereche de balerini pretiosi. In rest, seara este momentul ideal pentru tocuri inalte, de 10-12 cm.