Marca de anvelope Kleber Quadraxer

Fabricantul francez Kleber a sarbatorit in 2010, un secol de la crearea sa, la Paris in 1910. De-a lungul acestui secol de existenta Kleber a inovat adesea lumea anvelopelor mentionand in special revolutionara sa inventie in 1951 a anvelopei fara camera (tubeess). Ca urmare a acestor nenumarate inovatii aduse anvelopelor, in ziua de astazi Kleber este pe locul 6 in preferintele consumatorilor europeni, si indiscutabil preferinta pentru Kleber se datoreaza anvelopelor sale care raspund, toate, la cele 3 criterii de exigenta : fiabilitate, securitate si comportament rutier elegant si silentios. intrat de curand in Grupul Michelin, Kleber furnizeaza regulat anvelope in prima echipare pentru cele mai reputate marci de autoturisme cum ar fi Volkswagen, Opel, Peugeot, Renault sau suzuki.

Asadar - daca doriti sa va schimbati anvelopele puteti sa cumparati cu incredere anvelope Kleber Quadraxer. Anvelopele all seasons de la Kleber, Quadraxer reprezinta un raport bun intre calitate si pret. aceste anvelope Kleber Quadraxer ofera o buna aderenta si o franare eficienta pe suprafete acoperite cu gheata datorita blocurilor clar definite, a canelurilor late si a nervurii centrale cu lamele cu un grad ridicat al densitatii. simbolul fulgului de nea semnifica avizarea acestor anvelope Kleber pentru folosirea in conditii extreme ale sezonului rece. Pe suprafete ude, acvaplanarea este minima, gratie santurilor laterale late si a desenului cu striatii clare ale acestor anvelope all seasons. Franarea pe suprafete ude este caracterizata printr-o distanta scurta si este posibila datorita zonei mari a blocurilor rigide si a nervurii centrale ale acestor anvelope. Marca Kleber, care initial si-a inceput activitatea ca filiala franceza a producatorului american BF Coodrich cu sediul la Colombes in apropiere de Paris, este in prezent parte a producatorului de anvelope Michelin.

Producatorul era cunoscut initial sub numele Kleber-Colombes, dar in anul 1968 compania isi schimba numele in Kleber. Gama actuala de anvelope se adreseaza in primul rand autoturismelor citadine si autoutilitarelor, imbinand armonios necesitatile soferului, confortul dorit, performantele asteptate si siguranta in momentul rularii.

Omul cu aburi

Omul cu aburi al lui Newark a fost inventat prin 1868, insa nu a fost prima inventie de acest fel, insa a fost cea mai socanta. De fapt, a inspirat si primul roman cu aer de S.F. Cu toate astea, bietul om s-a dovedit a fi un esec, intrucat nu a reusit sa inlocuiasca calul. Construit de niste mecanici, omul cu aburi cantarea 230 de kilogramesi avea peste 2.5 metri inaltime.

Botezat la inceput Daniel Lambert dupa un obez britanic celebru, omul cu aburi avea un boiler si un motor mare in burta. Cand trebuia sa fie incarcat, jacheta era desfacuta si era bagat carbune inautru. Desi era asa de greu, pana la urma putea inlocui calul si putea trage o trasura, insa costurile constructiei sale, 300 dolari, erau mai mult decat ai fi dat pe un cal si un sac de ovaz. Omul cu abur putea sa care o greutate cu 48 de kilometri pe ora, cam cat atingea si un cal in galop. Ca sa atraga atentia asupra sa, inventatorii s-au tot plimbat cu el prin New York, Boston, Chicago, St. Louis, New Orleans. Insa Omul cu aburi avea mereu dificultati tehnice. Vibratiile il cam dezechilibrau si nu era asa de sigur pe miscarile lui.

Nu putea nici sa elimine in totalitate fumul produs de ardere si motorul se supraincalzea. La un an de la prezentare asa oficiala proiectul era mort. Asa a disparut din istorie, cine stie prin ce magazie, uitat si prafuit.

Hota incorporabila - o prioritate in bucatarie

Bucataria anului 2016 are un singur cuvant de ordine si acela este functionalitate. Este ceea ce isi doreste pana la urma orice gospodina, insa atunci cand functionalitatea este imbinata cu un design de exceptie, vorbim cu siguranta despre bucataria perfecta. Oricine isi doreste astazi ca bucataria, spatiul in care familiile ajung sa petreaca cel mai mult timp impreuna, sa fie nu numai un spatiu familiar si estetic, ci si un spatiu functional, de la numarul de electrocasnice si pana la amplasarea acestora. Astfel, pentru cele mai multe dintre bucatarii aparatura incastrabila in mobilier ramane inca in topul preferintelor.

Fie ca veti cauta o hota incorporabila la rombiz.ro sau orice alt electrocasnic incorporabil, aici veti gasi oferte dintre cele mai bune, atat ca pretentii tehnice cat si din punct de vedere al bugetului alocat. Hota va fi incastrata perfect in mobilier si nu va fi in niciun caz mai mica decat dimensiunile aragazului sau plitei, astfel incat sa fie si eficienta. De asemenea, pentru a face fata cat mai bine unui spatiu in care se gateste foarte mult exista si variante de hote care sa satisfaca cei mai pretentiosi specialisti in bucatarie. In afara de hota, orice bucatarie care se respecta va fi echipata cu un cuptor (cel putin, pentru ca exista si varianta cuptoarelor duble) si el incorporabil, cu o plita care sa faca fata oricarei cerinte, un frigider de dimensiuni mari sau mai modernele frigidere side by side, cu spatiu dublu de depozitare (pentru familii mai mari sau case in care se gateste foarte mult) si chiar si o masina de spalat vase pentru a castiga timp.

Pentru a gestiona cat mai bine spatiul si a incorpora cat mai multe electrocasnice, bucataria anului 2016 merge pe tendinta de a elimina masa si mai degraba pe amplasarea de insule care la randul lor pot fi folosite atat ca spatiu de gatit cat si ca loc de luat masa. Cele mai noi insule de gatit au plite pe o parte, loc pentru luat masa pe o parte, iar de jur imprejur spatii de depozitare, devenind astfel o optiune ideala pentru bucataria moderna.

Stafiile si Sindromul ochiului fantoma

O versiune mai putin cunoscuta a bratului fantoma este sindromul ochiului fantoma, care apare la oamenii care devin orbi prin indepartarea ochilor sau doar a unui glob ocular. Cei care au ramas fara un ochi din cauza cancerului incepeau sa se planga de dureri in zona in care fusese ochiul bolnav si de senzatii ciudate ca ochiul mai este acolo. Unii au vazut si fantome, altii un soi de artificii cu ochiul care nu mai era demult. Unii pacienti vedeau straini doar cu ajutorul vederii periferice.

Multi se trezesc noaptea si cred ca vad fantome langa patul lor, altii vad pe cineva urmarindu-i. Altii pot sa vada oameni, siluete care se misca doar cu ajutorul vederii periferice. Aceste fantasme dispar cand privesc in alta parte. Intrebarea daca orbii pot vedea mai bine si mai rapid fantomele nu e noua. Desi se stie ca nu prea exista stafii, multi cercetatori au ajuns la concluzia ca ele pot fi vazute, cand isi fac aparitia, mai degraba de catre cei orbi. Pana la urma, cu totii suntem niste aparitii spectrale, fantomatice pentru orbi, asa ca fantomele vazute de un orb sunt reale. Credinta ciudata in alte simturi cu superputeri. S-au facut numeroase studii pe orbi, in special cele legate de auz si cum anume se dezvolta el in lipsa vederii, daca talentul muzical se imbunatateste dupa ce orbesti. Cei care ramaneau fara vedere la varste fragede puteau sa isi dea seama mai bine de schimbarea de cadenta dintr-un piesa muzicala. Un creier tanar poate sa asocieze anumitor zone care nu mai pot functiona alt tip de input senzorial pentru a le folosi in continuare. Aceasta imbunatatire si schimbare a zonelor in functie de inputul existent dovedeste ca nu toata lumea cu probleme de vedere poate sa isi imbunatateasca auzul si talentul muzical si ca nu toti orbii pot invata sa faca fata noilor schimbari.

Cand stimulii auditivi trec prin cortexul vizual acesta se activeaza instant la oamenii orbi, mai ales atunci cand asculta o piesa la casti si sunetul e aproape. La cei cu vederea buna nu se intampla nimic in creier. In comparatie cu zona unde se proceseaza de drept sunetele, cortexul vizual este mai mare de doua ori si mai complex. Asa ca, desi orbii par sa aiba un simt auditiv mai bun, nu prea are legatura aceasta constatare cu sistemul auditiv, ci mai degraba cu cel cerebral, care isi reface harta in functie de inputul auditiv primi prin cortexul vizual.