Gemmayzeh - Zona boema a Libanului

Nu este un lucru deloc obisnuit pentru un european sa calatoreasca in tarile arabe. Tocmai de aceea, lumea araba ascunde inca multe secrete pentru noi, europenii plini de prejudecati. Libanul in mod deosebit este recunoscut ca fiind una dintre tarile arabe democratice, o tara ce are multe de oferit si multe tabuuri de desfiintat. 

Beirutul, capitala Libanului, este un oras care va arata si fata “umana” a lumii arabe, dincolo de portretul plin de prejudecati. Este un loc in care vom gasi locuri frumoase de vizita, moschei dintre cele mai vechi si mai incarcate de istorie, dar si restaurante moderne si districte boeme. Unul dintre cele mai celebre si mai vibrante puncte de interes din Beirut il reprezinta zona Gemmayzeh si celebra Rue Gouraud, zona artistica boema prin excelenta a Beirutului. Gemmayzeh este traversat de stradute inguste (aproape imposibil de traversat cu masina) unde se afla amplasate cladiri superbe din era dominatiei franceze. Potrivit Mondo Caffe, zona este intesata de pub-uri, baruri, si cateva cluburi de noapte, fiind un punct de interes deosebit pentru turisti. Clubul Concerto, aflat chiar in inima zonei Gemmayzeh, este unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Beirut. Desi zona este intesata de locatii in care tinerii localnici, dar si turistii, pot gasi o multime de modalitati de a se distra, intodeauna este loc pentru un nou bar sau pub. Gasim aici de la restaurante traditionale, la restaurante japoneze, sushi baruri, baruri de jazz, dar si cluburi de hip hop.

Gemmayzeh este dovada vie ca Libanul poate fi si deschis catre nou, catre Occident, ca tinerii sai stiu sa se distreze. Cat despre cei care vin aici, diversitate este cuvantul care ii descrie cel mai bine – de la clienti obisnuiti ai Louis Vuitton si Prada la hipsteri cu tunsori indraznete, si pana la femei cu fuste tot mai scurte, pantaloni scurti si tocuri cu inaltimi ametitoare…