Ucigaşi de vise

„Boule, prostule, idiotule, nu eşti bun de nimic, nu o să faci nimic în viaţă, eşti un ratat…“ sunt expresii adresate multor copii inocenţi din România. La vârste fragede, când copilul încearcă să înveţe lucruri tainice pentru mintea lui, astfel de cuvinte sunt ca un ciocan ce lovesc speranţele în formare. 

Din nefericire, părinţii nu înţeleg că personalitatea unui copil este formată de lucrurile pe care i le implementezi în minte la o vârstă fragedă. În timpul copilăriei, micuții încearcă să înțeleagă „tainele pământului”, iar în cazul în care aripile sunt frânte prin expresii descurajatoare, ei se vor închide tot mai mult în carapacea proprie. Astfel, din cauza abuzului emoţional, un copil cu personalitate de învingător, se transformă într-un pierzător...în loc să devină fluture, el rămâne doar o râmă. Geniile sclipitoare își pierd sclipirea, dispar, în schimb le iau locul oamenii mediocri, care se complac în trăirea unei vieți de azi, pe mâine.

Dorința mea este să trag un semnal de alarmă și să strig pentru cei ce vor și trebuie să audă: NU MAI SPARGEŢI VISE, CLĂDIŢI-LE!