Despre utilitatea usilor glisante

Usile glisante au aparut din necesitatea de a rezolva probleme legate de lipsa de spatiu. Usile glisante pot fi utilizate ca perete despartitor, usi de camera, usi pentru dressing, utilizand astfel un spatiu la capacitatea maxima.

Principalul avantaj al sistemelor de usi glisante este reprezentat de raza mica de deschidere, astfel spatiul existent fiind valorificat in intregime. Usile glisante sunt destinate utilizarii atat in spatiile de locuinte cat si in amenajarea sau reamenajarea de spatii de birouri sau comerciale.
Se recomanda utilizarea de usi glisante in locuintele tip casa sau duplex, deoarece in felul acesta utilitatea lor va fi cel mai bine pusa in valoare. Modelul clasic de usi glisante este compus din multe ochiuri de geam – in stilul usilor frantuzesti.

Prin utilizarea lor estetica interiorului casei va fi cu mult sporita. Usile glisante pot fi amplasate atat la trecerea dintr-o camera intr-alta, dar si la granita cu exteriorul, inlocuind cu succes un perete sau o parte a acestuia.

Usile glisante sunt foarte usor de manevrat. Sistemul lor de functionare si absenta totala a clantei genereaza usurinta in utilizare si manevrabilitate sporita. Avantajul absolut pe care acest sistem de usi il ofera este ca in proiectarea acestora nu trebuie luata in calcul raza de deschidere ca in cazul usilor clasice.

Derivate din sistemele de ferestre pentru exterior, usile glisante dau avantajul unor deschideri foarte mari, de pana la 2 metri latime, chiar si peste in unele situatii atunci cand este necesar.
Alte avantaje ale folosirii usilor glisante includ asigurarea confortului total al utilizatorului, rationalizarea spatiului, reducerea costurilor cu energia termica, controlul accesului. Utilizarea acestui tip de usi in proiectele de amenajari interioare este preferata de multe ori de catre specialistii in amenajari pentru ca acestea reunesc o serie de avantaje considerabile. Sunt recomandate in special pentru dressinguri, holuri inguste, bai, bucatarii, zona de depozitare de sub scari sau orice alt spatiu atipic.

Sunt facil de manevrat, putin zgomotoase datorita mecanismelor de amortizare integrate si se pot adapta oricarei dimensiuni a spatiului pe care trebuie sa il inchida.

Usile conventionale (clasice) au nevoie de spatiu pentru a se deschide si inchide, in timp ce usile glisante nu sunt prinse in balamale, ci culiseaza pe o sina pentru a se deschide, acest lucru facandu-se simplu si elegant de-a lungul peretelui pe care se afla deschiderea usii.

Usile glisante pot fi instalate in orice incapere, prin decorare si personalizare se vor integra armonios in orice spatiu ce urmeaza a fi utilizat. Putem avea usi rustice glisante, usi moderne, clasice, contemporane sau de ce nu usi vintage. Putem alege dintr-o mare varietate de desene si modele. Putem afirma cu certitudine ca , oricare ar fi alegerea noastra, pe langa faptul ca vom economisi spatiu, vom avea si un design unic, elegant.