Pagina de start iGoogle se inchide - Ce program Google va fi urmatorul?

Google a inchis populara pagina de start iGoogle pe 1 noiembrie si multi utilizatori Google nu au fost fericiti. Programul iGoogle a fost creat in 2005 si lasa utilizatorii sa-si marcheze toate gadget-urile lor preferate, titlurile de stiri si sa joace pe propria lor pagina de start personalizata. Multi utilizatori au iubit pur si simplu acest program si au fost afectati negativ de stirile recente.

Orice utilizator al multor produse gratuite Google e ingrijorat deoarece compania a inchis unele dintre programele sale popular si ne face sa ne intrebam ce se va intampla in continuare? Singura preocupare principala este daca va merge Google+ pe drumul lui Google Buzz? Vor scadea Google Google+ si Google Hangouts?
Pentru cineva care utilizeaza si construieste lista sa de contacte cu abonati, pierderea Google+ ar fi o lovitura majora. In plus, in timp ce e placut a folosi Facebook pentru legaturi de familie, Google+ a devenit un instrument de marketing on-line sau pentru contacte de afaceri.

Desi a fost descris in principal ca un oras fantoma de catre multi si numarul de utilizatori nu a fost exact cel preconizat - Google+ joaca inca un rol important in Google SERPs si marcari. Dupa ce multe programe Google au fost inchise, este un mod de gandire rezonabil, ca, daca Google+ costa prea mult pentru rulare sau utilizarea scade semnificativ, Google il poate inchide. Judecand strict dupa inchiderile trecute, aceasta nu ar fi o idee deplasat si sa credem ca este intr-adevar posibil.

Pentru multi, o alta ingrijorare majora este Google Analytics: Google il va inchide pe si acesta? Desi nu este in totalitate corect iar datele pot fi uneori inexacte, nu pot fi imaginate campaniile de marketing, fara a le analiza in timp real, cu  acest instrument care ruleaza in fundal. El ofera atat de multe informatii cu privire la modul in care vizitatorii reali se comporta pe paginile de web si site-uri. Desi este, probabil, o unealta de cautare nepretuita pentru Google si site-ul lor de date, Google Analytics este un program foarte costisitoar pentru a rula, chiar si pentru Google si resursele sale vaste. Speram doar ca e ultimul program Google gratuit care isi inchide portile.

Un alt software in potential pericol este Webmaster Tools si a inchide acest program ar putea fi, de asemenea, o pierdere majora, mai ales daca-l utilizati pentru a mentine site-ul dvs. sau alte site-uri, in conformitate cu normele si indicatiile nenumarate ale Google. Desi nu a fost foarte util pentru unii, acest instrument inca verifica pentru a vedea daca ceva este total desincronizat cu regulile Google. Webmaster Tools este astfel o parte integranta a intregii configurari a Google si nu se poate imagina sa mergeti pe calea altor programe mai mici, cum ar fi retelele de afiliere.

Poate ca, pe langa AdSense si AdWords, singurele alte programe Google, pe care multi ar fi oarecum dezamagiti sa le vada disparand, sunt Gmail, Google Earth si Google Chrome.