Vrei sa ai un metabolism perfect? Raceste-ti dormitorul!

Cum stim prea bine, somnul este vital pentru o sanatate de fier. 8-9 ore pe noapte de somn inlocuiesc un dulap de vitamine si medicamente pentru repunerea pe picioare a organismului. Studiile recente au descoperit ca exista si o alta modalitate mai usoara pentru a fi sanatosi tun si a avea un metabolism care sa functioneze ceas: scaderea temperaturii mediului ambient din dormitor. Dormitoarele racite pot transforma depozitele de grasime „maro”-grasimea buna si pot mentine o sanatate a sistemului metabolic pe care multi si-o doresc toata viata.

Pana recent s-a crezut ca adultii nu au grasime maro-adipoasa. Insa s-a descoperit in zona gatului mai ales existenta unor depozite insemnate de grasime maro. Grasimea maro e activa din punct de vedere metabolic-scoate zaharurile din sange, arde caloriile in plus si mentine constanta temperatura corpului. Ca sa demontreze cele descoperite, cercetatorii au oblogat cinci tineri sanatosi sa doarma in niste camere controlate din punct de vedere al temperaturii, vreme de patru luni. Ziua isi faceau treburile obisnuite, iar noaptea, de pe la 8 reveneau in camerele-laborator. Li se asigura si masa la fiecare ora a zile destinata hranirii organismului iar seara dormeau pe niste paturi spitalicesti inveliti cu o patura subtire.

Prima luna, temperatura din dormitoare era de 24 de grade Celsius, o temperatura neutra. Urmatoarea luna, dormitoarele au fost racite la aproape 19 grade Celsius-o temperatura care stimula activitatea metabolica a grasimii maro, apoi, a treia luna, a fost tot 24 de grade Celsius, Ultima luna temperatura a fost de aproximativ 27 de grade Celsius. Dupa fiecare luna, cantitatea de grasime maro era masurata. Temperaturile scazute au dublat depozitele de gramisme maro; sensibilitatea la insulina s-a imbunatatit si ea. La temperaturi mai mari, depozitele de grasime maro se diminueaza. Asadar, ca sa scapati usor de caloriile in plus si sa va pastrati sanatatea metabolismului umblati la termostat.