Statia de dedurizare – o necesitate absoluta

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta cei care isi construiesc sau isi cumpara o casa pe pamant, mai ales in zone unde nu exista racordare la reteaua de apa, este duritatea apei. Apa dura este factorul principal de aparitie al unei serii foarte ample de probleme, de la probleme de igiena si estetica personala, probleme de igiena a obiectelor casnice si a rufelor, probleme ale aparatelor electrocasnice si pana la probleme reale de sanatate care afecteaza intregul organism.

Primele efecte care se simt la intrarea in contact cu apa dura sunt uscaciunea pielii si deteriorarea calitatii si aspectului parului, faptul ca nu se poate face dus in conditii obisnuite pentru ca apa dura nu face spuma si face ca orice gel de dus sa para prost, cand de fapt apa este problema. In al doilea rand paharele si rufele nu vor fi niciodata la fel de curate cum stiati ca pot fi atunci cand spalati cu apa obisnuita de la bloc sau din reteaua publica de apa. Apoi, obiectele electrocasnice care intra in contact cu apa – masina de spalat rufe, masina de spalat vase, centrala termica, boilerul, aparatele de calcat  etc, bateriile de la bai si bucatarii, toate se degradeaza mult mai repede daca nu se apeleaza la instalarea unei statii dedurizare a apei. Statiile de dedurizare sunt unica solutie pentru reducerea duritatii apei si unica solutie pentru a reduce in mod semnificativ costurile traiului la curte atunci cand alimentarea cu apa se face din surse de foraj (puturi, fantani). Dedurizatorul se monteaza intre pompa sau hidrofor si intrarea in casa, astfel incat toate electrocasnicele din casa si toata obiectele sanitare care intra in contact cu apa dura sa beneficieze de efectele sale. De asemenea, duritatea poate fi reglata in functie de preferinta utilizatorului.

Statiile de dedurizare se pot monta atat in cladiri rezidentiale cat si in cadiri de tipul halelor sau birourilor, mai ales ca la shop-einstal.ro gama de produse cuprinde atat dedurizatoare rezidentiale cat si dedurizatoare rezidentiale pentru apa, cu debit foarte mare de apa si care pot regla duritati foarte mari ale apei, chiar si de pana la 115 grade germane.