Despre injectarea steroizilor

Trebuie stiut faptul ca toti steroizii pe baza de ulei sau apa ar trebui injectati intramuscular, direct in muschi si nu subcutanat. Injectiile se folosesc in general atunci cand persoana care apeleaza la steroizi vrea ca acestia sa fie absorbiti rapid. 

Care sunt cele mai frecvente zone unde se fac injectiile? In primul rand in fesieri, partea laterala a coapsei si umeri, considerandu-se ca acesti muschi sunt mai densi iar substanta are o suprafata mai mare pentru a fi absorbiti. Cel mai bun mod de a face o astfel de injectie este cat mai adanc in muschi, evitandu-se nervii si vasele de sange. Cel mai indicat muschi pentru a face injectia este muschiul fesier mijlociu. Acesta prezinta cele mai mici sanse pentru a nimeri un vas de sange. Daca nu se poate aici atunci a doua indicatie ar fi partea laterala a coapsei. Vastus lateralis este singura zona din acest muschi unde se pot face injectii intramusculare fara a exista riscul de a atinge nervii si vasele de sange.

Importanta este si alegerea seringii potrivite pentru injectarea steroizilor. Este indicat sa se foloseasca un ac de aproximativ 4 cm pentru a se permite o penetrare adanca a tesutului muscular. Acele mai scurte iti vor crea neplaceri pentru ca o parte din substanta va ramane in zona subcutanata si se pot forma umflaturi.

Sunt si cativa pasi care ar trebui respectati  pentru a aface o injectie fara riscuri. In primul rand este recomandat sa se faca un dus in prealabil. Apoi trebuie cautat locul unde se va face injectia cu spirt. Seringa care se foloseste va fi intotdeauna noua, ambalata. Dupa ce se desface ambalajul, se trag doua unitati de aer in seringa care apoi se injecteaza in fiola cu steroid. Este bine de retinut ca nu trebuie sa se faca mai mult de doua injectii pe saptamana in aceeasi zona.