Cum alegeti o hrana de calitate pentru animalele dumneavoastra de companie

Multi dintre iubitorii de animale domestice, caini sau pisici, isi pun intrebarea daca aleg hrana potrivita nevoilor acestora. La ora actuala, sunt foarte multe informatii despre o multime de marci de hrana pentru animale, toate avand ambalaje atragatoare si reclame care mai de care mai convingatoare. Problema apare atunci cand vreti sa faceti diferenta intre acestea si sa va convingeti ca in spatele ambalajului si al reclamei exista hrana potrivita si sanatoasa pentru animalul dumneavoastra de companie.

Este important sa va hraniti cainele sau pisica in mod corect, optand pentru produse de calitate comercializate de firme specializate in domeniul nutritiei pentru animale. Dintre acestea sunt de amintit marcile de hrana pentru animale Royal Canin, Bewi, Eukanuba. Hill’s, Nutraline, etc.

La ce trebuie sa fiti atenti atunci cand achizitionati hrana pentru animale:

1. Daca produsul contine carne de calitate si ofera nutrientii de care cainele sau pisica are nevoie.
Oferindu-i cainelui sau pisicii o hrana completa, echilibrata si de calitate nu mai este necesar sa-i suplimentati dieta cu diverse vitamine sau minerale recomandate in mod normal.
Hranindu-va animalutul sanatos, vizitele la medicul veterinar vor fi mai rare si bolile de tratat cat mai usoare. Alimentatia reprezinta fundamentul sanatatii animalului tau de companie.

2. Prezenta cerealelor in compozitia formulei alimentare pentru care ati optat – in urma unor cercetari de specialitate s-a dovedit ca cerealele sunt principalul factor alergenic pentru caini si pisici si acest lucru nu ne mira deloc. Practic, cerealele nu fac parte din hrana naturala a cainilor sau a pisicilor, niciun caine si nicio pisica nu ar alege vreodata  sa se hraneasca cu cereale.

3. In cazul hranei uscate trebuie sa va asigurati ca aceasta contine fructe, legume si plante medicinale, acestea fiind surse naturale de vitamine si minerale care sustin sanatatea sistemului digestiv al cainelui sau pisicii. Daca formula de hrana aleasa nu are in compozitia sa fructe sau legume inseamna ca vitaminele si mineralele sunt obtinute chimic si vor afecta in mod negativ starea de sanatate a prietenului necuvantator.