Mistere medicale pe care trebuie sa le vezi pentru a le crede

12 fete cu aceeasi simptomatologie ciudata-Le Roy, New York. Ceea ce ar putea fi interpretat gresit drept o isterie in masa este cel mai ciudat caz medical intalnit. 12 liceence prezinta aceleasi simptome. Cum e posibil? Nimeni nu stie. Dupa ce s-a sculat din somn intr-o zi a anului 2011, una dintre fete a inceput sa aiba miscari necontrolate ale membrelor si ticuri vocale. Simptomele erau asemanatoare sindromului Tourette. Ciudat, inca 11 fete de la acelasi liceu au dezvoltat fix aceleasi manifestari. Un neurolog a emis o ipoteza socanta: era vorba de isterie in masa.

Alti medici au fost de parere ca stresul le cauzase fetelor aceste tulburari neurologice. Parintii s-au asigurat ca in liceu nu exista vreun microb, virus care sa le afecteze, medicii continua sa analizeze cazul. Nici pana acum nu s-a reusit sa se afle de ce fetele au aceste manifestari bizare. Fetita care nu a imbatranit-Reisterstown, Maryland. Pana la 20 de ani, cand a murit, Brooke Greenberg nu a invatat sa vorbeasca si nici nu s-a putut deplasa singura, ci intr-un carucior. Desi imbatranea, corpul sau refuza sa inainteze in varsta. La varsta decesului, mintea fetei era tot la nivelul unui bebelus si nu era mai mare decat un bebelus. Fetita a fost o luptatoare inca de la nastere. A scapat de ulcer, atac de cord, o tumora cerebrala care a facut-o sa doarma non-stop timp de 14 zile. Cand s-a trezit, tumoarea disparuse, spre surprinderea medicilor.

Mai mult, la 16 ani, dintii de lapte inca erau in gurita sa, insa osatura era aceeasi ca la 10 ani. Parul si unghiile au crescut normal, iar din punct de vedere neurologic, lucrurile functionau normal. Sindromul X era boala care o atacase pe micuta. Un medic din Florida si-a dedicat intreaga viata studiului bolii si in viitor spera ca va gasi si un leac genetic pentru a preveni aparitia sindromului teribil.