Evenimente din Aiud pe care nu trebuie sa le ratezi

Atunci cand mergem intr-un oras, in vizita, ne intereseaza doua aspecte, cel putin pe perioada vizitei: in primul rand trebuie sa ne interesam daca avem ce vizita si sa ne documentam asupra monumentelor istorice si a locurilor ce merita vazute si in al doilea rand trebuie sa ne interesam daca vor exista evenimente in acel oras, evenimente care sa ne ajute sa ne umplme zilele intr-o maniera frumoasa. Aici putem vorbi de evenimente sportive, de evenimente culturale sau de evenimente politice, in functie de ceea ce ne intereseaza, ideal este insa sa stim cu exactitate ce sa cautam, deoarece acestea vor fi din plin.

Un oras in care evenimentele culturale sunt abundente mai ales pe perioada verii, este Aiud, iar detalii despre evenimente Aiud gasim cu siguranta online. Lista ete lunga iar aici putem incepe cu un festival de arta care se numeste Art Aiud Fest, festival ce are loc in fiecare an, de regula in preajma primaverii, la final, un festival dedicat artelor vizuale. Alte evenimente Aiud sunt si: Poezia in Dialog se tine de regula iarna, Ceasul de Taina al Poeziei: Mihai Eminescu, Magia povestilor, Tabara de creatie pentru tineret Inter - Art, Concurs de scrabble in limba franceza, Liter - Art, cenaclul tempoul Literar si multe altele. Titlurile lor sunt destul de sugestive, iar daca sunteti in cautare de evenimente Aiud, cel putin de natura culturala, atunci cu siguranta puteti adauga pe lista si Zilele Culturale Liviu Rebreanu sau Music Circus - Le Voyage de la Tolerance.

Oricum ati lua-o si orice ati cauta, cert este ca Aiud este un oras plin de viata, cultural, care nu numai ca ofera multe evenimente, insa poate reprezenta si un punct turistic important, avand in vedere zonele vechi, istorice - foarte bine conservate de-a lungul vremii atat de localnici cat si de trecatori.