O vacanta in Grecia, la indemana fiecaruia

Daca pana acum cativa ani, o vacanta in Grecia reprezenta un simbol al bunastarii financiare, astazi, aceasta este la indemana fiecaruia, nemaifiind necesar un buget foarte mare pentru a vizita una dintre perlele turismului global. In plus, aflata la o distanta de doar cateva ore de Romania, aceasta tara este accesibila nu doar din punctul de vedere al pretului, ci si al timpului.
Cu cat va veti rezerva vacanta in Grecia 2013 mai din timp, cu atat vei avea parte de costuri mai mici. De exemplu, daca veti rezerva locurile de cazare la un hotel inca de la inceputul anului, pentru perioada verii, o calatorie in minunatul oras antic, Atena, ajunge la un total care, de multe ori, este depasit de cel al vizitarii unor destinatii romanesti. Daca vreti sa va afceti o idee in ceea ce priveste preturile, o calatorie intre Bucuresti si Atena costa aproximativ 80 euro, tur –retur, in timp ce cazarea, aici, poate costa pana in 300 de euro, in functie de conditiile pe care le doriti.
Exista multe tipuri de activitati pe care le puteti face si care nu necesita nici un cost, dar si altele mai ieftine, prin care veti avea o experienta de neuitat, precum Yacht Week, daca va aflati in Grecia in perioada in care are loc acest eveniment, sau mai scumpe, precum practicarea sporturilor acvatice. In orice caz, ofertele de activitati turistice sunt foarte diversificate, astfel incat ele se potrivesc oricarui tip de buget si, chiar si cu ban putini, nu va puteti plictisi aici. Multe muzee din Grecia pot fi vizitate fara a fi nevoie de o taxa, iar frumusetea naturii va va permite sa faceti drumetii, desigur, fara a avea nevoie decat de o sticla de apa si un pachet de mancare, cu dumneavoastra.
In ceea ce priveste timpul, turistii in Grecia au la dispozitie mai multe variante de a calatori. In timp ce, cu autocarul, calatoria Bucuresti – Atena dureaza aproximativ doua zile, cu avionul, se ajunge la aceasta destinatie, in doar o ora si 40 de minute, fara a lua in calcul minutele pe care trebuie sa le petreceti in aeroport. Acesti timp fac din aceasta tara o alegere minunata pentru un city break, care, desi nu va va putea satisface pofta de a calatori, va va permite sa vizitati unele dintre cele mai importante obiective din aceasta tara.
Astfel, avand in vedere aceste costuri minime si timpul, nu este nici un motiv sa nu incercati sa va planificati o vacanta in Grecia, pentru cel mai apropiat concediu. Siturile arheologice, plajele grecesti si relaxarea locuitorilor va vor face sa uitati, intr-o clipa, de problemele de zi cu zi si va vor transporta intr-o lume magica si molipsitoare, pe care o veti admira cu un permanent zambet pe buze.