Cazuri sfasietoare in care a fost invocat dreptul de a muri

Brittany Maynard. Brittany Maynard era o studenta de 29 de ani care a aflat intr-un moment nefericit ca va muri curand. In aprilie 2014, a fost diagnosticata cu o tumoare pe creier, sanse sale de supravietuire fiind mici si avand la dispozitie doar sase luni de trait. Asadar, boala era incurabila. Viata sa sa putea prelungi cu cateva zile, saptamani, insa doar prin tratament cu radiatii, moartea survenind violent dupa chinuri groaznice, cu toti cei dragi pe langa ea, privind-o cum se stinge.

Brittany nu isi dorea asa ceva, cu atat mai mult cu cat se casatorise de un an si intentiona sa-si faca si o familie. Cu toate astea, moartea sa iminenta ii lua aceasta bucurie de a fi aproape de cei care ii faceau viata mai frumoasa. Pentru ca nu suporta sa se stinga in dureri groaznice si fara sa mai stie de ea, Brittany s-a mutat din California in Oregon, unde suicidul asistat era legal. Ajutata de donatori care au dorit sa o ajute cu cat au putut, fata si-a indeplinit toate visurile, inclusiv pe cel de a merge in Alaska sau de a vizita Parcul National Yellowstone.

Pe 21 octombrie 2014 a vizitat si Marele Canion, ultima sa dorinta de altfel. Brittany a murit pe 1 noiembrie 2014, la doua zile dupa ziua de nastere a sotului sau, inconjurata de prieteni in casa ei din Portland. Multi au fost impotriva ideii sale de a se sinucide asistat pentru ca nu mai avea nicio speranta, insa Brittany, care stia ca nu se mai face bine, le-a raspuns simplu: cand este timpul potrivit sa mori? Raspunsul nu a aparut de nicaieri…